Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στην τελευταία εβδομάδα παραστάσεών της βρίσκεται η «Αντιγόνη + Αντιγόνη», έργο που παρουσιάζεται από τη Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Στην τελευταία εβδομάδα παραστάσεών της βρίσκεται η «Αντιγόνη + Αντιγόνη», έργο που παρουσιάζεται από τη Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων


Στην τελευταία εβδομάδα παραστάσεών της βρίσκεται η «Αντιγόνη + Αντιγόνη», έργο που παρουσιάζεται από τη Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συμπαραγωγή με την εταιρεία «Θεατρική Συμπαιγνία» στο θέατρο «Καμπέρειο». Πρόκειται για μια συρραφή κειμένων που επιμελήθηκαν οι Βασίλης Σιάφης και Γιολάντα Καπέρδα και ανέβηκε με τους εξής συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Καπέρδα, Σκηνικά κοστούμια: Αγγελική-Βασιλική Σιδέρη, Μουσική: Παναγιώτης Τέλλης, Κίνηση-χορογραφίες: Διοσυσία Φειδοπούλου, Φωτισμοί: Νίκος Γούλας, Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Πανταζή, Βοηθός φωτιστή: Νεκταρία Λαμπράκη. Διανομή: Γιολάντα Καπέρδα: Αντιγόνη, Βασίλης Σιάφης: Κρέων,Σπύρος Βάρφης: Φρουρός, Ελευθερία Πανταζή: Πρόλογος, Αγγελιοφόρος, Μαρία Νταλαούτη: Ευρυδίκη, Νίκος Μάνθος: Αίμων, Αγαθή Παππά: Ισμήνη, Άγγελος. Χορός: ο θίασος. Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Τέλλης,Φωτογραφίες: Μιχάλης Αράπογλου, Κατασκευή κοστουμιών: Χριστίνα Παππά.
Η τελευταία αυτή εβδομάδα παρουσίασης του έργου περιλαμβάνει παραστάσεις που θα δοθούν στο θέατρο «Καμπέρειο» την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 9 το βράδυ. Τιμές εισιτηρίων: 9 € το κανονικό και & 6 € το εκπτωτικό που περιλαμβάνει: μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας, μέλη ΚΑΠΗ και πολύτεκνους. Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), και τα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7). Οι παραστάσεις του έργου είναι ενταγμένες στο «Β’ Χειμερινό Θεατρικό Φεστιβάλ» που πργάνωψσε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου. Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Η παράσταση διαπραγματεύεται τις έννοιες της εξουσίας και της αντίστασης απέναντι στην εξουσία, της αλήθειας απέναντι στο ψέμα, της γυναίκας απέναντι στον άνδρα, του έρωτα και της αδελφικής αγάπης, της σύγκρουσης του ανθρώπινου με τον πολιτικό νόμο. Οι ήρωες -οράματα του Σοφοκλή συναντούν τους σύγχρονους ήρωες του Ανούιγ ωθώντας τους προς την «τραγική πράξη». Η παράσταση δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Θα μπορούσε να απευθύνεται και να αφορά εξίσου το χτες, το σήμερα και το αύριο. Είναι ένας ύμνος στη ζωή, το θάνατο και τον έρωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου