Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

1.000.000 ευρώ για το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Άρτας


1.000.000 ευρώ για το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Άρτας
Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα της στέγασης και της εύρυθμης λειτουργίας του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας, και μετά την απάντηση που είχε λάβει σε προηγούμενη παρέμβαση του με ερώτηση προς τον Υπουργό, ενημερώθηκε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου και Πρόεδρο του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων) κ. Κανελλόπουλο, ότι με απόφαση του Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ το έργο «Ανακαίνιση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Άρτας για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας» χρηματοδοτείται με 500.000 ευρώ για το έτος 2015 και 500.000 ευρώ για το 2016. Η εκταμίευση θα γίνει με την έναρξη του νέου έτους, οπότε και θα έχουμε τη δημοπράτηση του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο είχε παραχωρηθεί δωρεάν από το Υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα μετά από έγγραφο του Γ.Γ. κου Κανελλόπουλου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που αξιοποιεί το υπάρχον παλιό Δικαστικό Μέγαρο Άρτας, ικανοποιεί ένα δίκαιο και εύλογο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, θα διευκολύνει τη λειτουργία και την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, και θα μειώσει παράλληλα την ταλαιπωρία των Αρτινών πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου