Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κλειστά δύο σχολεία λόγω της νεροποντής


Κλειστά δύο σχολεία λόγω της νεροποντής

Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Κλειστές έμειναν δύο σχολικές μονάδες στα Γιάννενα λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η σφοδρή βροχόπτωση τις πρωινές ώρες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο συγκρότημα του Πολυκλαδικού, καθώς πλημμύρισε ο αύλειος χώρος, οι εσωτερικοί χώροι και οι σκάλες ήταν επικίνδυνα ολισθηροί λόγω των νερών, ενώ υπήρχε διακοπή ρεύματος και δεν λειτουργούσαν τα καλοριφέρ, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση το σχολείο να κλείσει κατόπιν συνεννόησης με τους διδάσκοντες και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Επίσης δεν λειτούργησε το ειδικό σχολείο που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο, γιατί οι μεγάλες ποσότητες νερού στο δρόμο έξω από το σχολείο καθιστούσαν αδύνατη την πρόσβαση των παιδιών. Αίτημα για κλείσιμο του σχολείου λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης άρα και μη λειτουργίας της θέρμανσης, υπήρξε και από το Γυμνάσιο Ανατολής, αλλά αποφασίστηκε να λειτουργήσει κανονικά κατόπιν ενημέρωσης από τη ΔΕΗ ότι η βλάβη θα αντιμετωπίζονταν άμεσα.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων Αλέξη Γοργόλη και τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Νομό Ιωαννίνων Γιώργο Χαβέλα, επισκέφτηκαν από νωρίς το πρωί σχολεία στα όρια του Δήμου όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Ο κ. Κολόκας κλήθηκε να σχολιάσει και τη γενικότερη κατάσταση των σχολικών κτηρίων, μιλώντας για χρονίζοντα προβλήματα λόγω της παλαιότητας των κτηρίων.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου