Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Υπερψηφίστηκαν τα «έξοδα παράστασης»


Υπερψηφίστηκαν τα «έξοδα παράστασης»
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Ως ανταμοιβή των ανθρώπων που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση, παρουσίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τα έξοδα παράστασης των προέδρων των Νομικών Προσώπων, μεταβάλλοντας σε ένα βαθμό την θέση της δημοτικής αρχής που σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι σκοπός είναι να καλύπτονται έξοδα, τα οποία απαιτεί η θέση για την οποία εργάζεται.
Με την θετική ψήφο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, την λευκή ψήφο των δύο συμβούλων της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και την αρνητική των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης και των παρατάξεων «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» και ΔΡΑΣΥ, εγκρίθηκε η χορήγηση εξόδων παράστασης 450 μεικτά για τον πρόεδρο του Σπηλαίου Περάματος, 900 ευρώ για τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και 1082,52 για τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ και 433 ευρώ για την Αντιπρόεδρό του. Τα ποσά αυτά είναι μεικτά, προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» και είναι ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία των νομικών προσώπων.
«Είναι και νόμιμο και ηθικό. Ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια της αυτοδιοίκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή υπερασπίζεται το θεσμό της αυτοδιοίκησης για να μην αναχθεί σε θεσμό της ελίτ.
Το ερώτημα τι άλλαξε και άνθρωποι που στην προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ήθελαν αμοιβή, σήμερα θέλουν, έθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας και «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας.
«Σε μία εποχή που η κοινωνία στενάζει, καλό είναι να καλύπτονται αδήριτες ανάγκες. Δε θέλουμε να λαϊκίσουμε, αλλά είναι παράταιρο να ακούγονται σήμερα προτάσεις για αμοιβές. Εκείνοι που εθελοντικά θα έπρεπε να προσφέρουν, δεν πρέπει να αμείβονται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας, ενώ από την πλευρά του σημείωσε ο κ. Μαρτζώκας: «Προκαλεί ερωτηματικά η αλλαγή στάσης από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Τι άλλαξε και οι ίδιοι άνθρωποι θέλουν σήμερα αμοιβή».
Διαφωνία κυρίως ως προς το ύψος των εξόδων παράστασης διατύπωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης. «Οι αμοιβές με τα σημερινά δεδομένα είναι υψηλές. Το προβλέπει ο νόμος, αλλά θα έπρεπε να είναι στο μισό τουλάχιστον», σημείωσε.
Τέλος, ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης πρότεινε τα έξοδα παράστασης που πληρώνει ο πρόεδρος η ο αντιπρόεδρος του κάθε Νομικού Προσώπου από την τσέπη του να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο και να εγκρίνονται.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου