Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Τούρκος πρόξενος εξευτέλισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων και όλους τους Έλληνες

 Ο Τούρκος πρόξενος εξευτέλισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων και όλους τους Έλληνες


Εξευτέλισε ο Τούρκος πρόξενος με τη συνοδεία του κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Ιωαννίνων την εθνική μας αξιοπρέπεια και παραβίασε διπλωματικούς κανόνες και εκείνους που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά φιλοξενούμενου, χωρίς να τολμήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας να τον βάλει στη θέση του. Η αποκάλυψη του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για το
τι ακριβώς είπε ο Τούρκος διπλωμάτης έκανε θρύψαλα τον μύθο που επιχειρήθηκε να στηθεί σχετικώς με τις καλές προθέσεις της Τουρκίας και την… αναμενόμενη (από πλευράς της αφελούς Δημοτικής Αρχής) επίσκεψη τούρκων τουριστών στα Γιάννινα τα οποία η τουρκική πλευρά μάλλον «καλοβλέπει».

Σύμφωνα λοιπόν με την ακριβή μετάφραση ο Τούρκος πρόξενος είπε: «Τα Γιάννινα στην Τουρκία έχουν ένα όνομα. Όταν έγινε η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από την 4η Σταυροφορία, ο Κομνηνός είχε στείλει την οικογένειά του στα Γιάννινα. Μετά, για 500 χρόνια περίπου, υπήρχε μία οθωμανική εκεχειρία την οποία ονομάζουμε ως PAXOTHOMANA και μία από τις δύο πόλεις η οποία αντικατοπτρίζει αυτή την περίοδο ειρήνης είναι τα Γιάννινα. Η άλλη είναι η Ιερουσαλήμ. Τα Γιάννινα έχουν ξεχωριστή σημασία για την τουρκική ιστορία γιατί με την ανταλλαγή του πληθυσμού το 1923 έχουν φύγει πολλοί Τούρκοι από τα Γιάννινα. »

Τα 500 χρόνια σκλαβιάς, οι χιλιάδες νεκροί Έλληνες πατριώτες, οι ξεσηκωμοί, η εξόντωση των Σουλιωτών, η επανάσταση του 1821 και πολλά άλλα ακόμη, ο Τούρκος πρόξενος τα βάφτισε ως «PAX OTHOMANA» , οθωμανική εκεχειρία και προφανώς αυτή η «εκεχειρία» και «ειρήνη»… έσπασε από πλευράς Ελλήνων το 1821 με την κήρυξη της επανάστασης η οποία έφερε το 1912-12 την απελευθέρωση της Ηπείρου και της υπόλοιπης χώρας! Αλλιώς θα συνεχίζαμε να βιώναμε τα… αγαθά της τουρκοκρατίας και θ’ αποτελούσαμε τμήμα της Μεγάλης Τουρκίας που εξακολουθούν να ονειρεύονται οι γείτονές μας.

Το κακό είναι ότι ούτε ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας (που έκανε λόγο για «διπλωματία πόλεων») ούτε κανείς εκ των συνεργατών του έδωσαν την απάντηση που έπρεπε στην αναιδή Τούρκο πρόξενο ο οποίος επιβεβαίωσε τις προθέσεις της χώρας του χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα. Και όλο αυτό το σκηνικό γίνεται χειρότερο από το συγκαταβατικό κούνημα του κεφαλιού του δημάρχου των Ιωαννίνων και τη θερμότητα των συζητήσεων για την… τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, για την οποία η Δημοτική Αρχή εναποθέτει τις ελπίδες της στην Τουρκία, συρόμενη σε μία πολιτική διασυρμού της, θέλοντας να μιμηθεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη του οποίου ο κ. Μπέγκας είναι μέγας θαυμαστής.

Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να κάνει η ελληνική Κυβέρνηση και είμαστε περίεργοι να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Περιφερειακής Αρχής, των παρατάξεων στην Περιφέρεια και στο Δήμο, των φορέων και των βουλευτών της Ηπείρου.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

http://www.stotapsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου