Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Υπόδειγμα η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο


Υπόδειγμα η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο 

Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Υπόδειγμα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας χαρακτήρισε την Περιφέρεια Ηπείρου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος από χθες βράδυ βρίσκεται στα Γιάννενα, στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από τις παραμεθόριες περιοχές.
Ο κ. Τσιόκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο, Εμμανουήλ Κατριαδάκη, συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και με την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στον βαθμό ετοιμότητας ενόψει πιθανών προβλημάτων που θα προκύψουν από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
«Η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο έχει δοκιμαστεί και τα πηγαίνει πολύ καλά. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα και κυρίως θεσμικά, όπως για παράδειγμα αν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται τα οχήματα της Περιφέρειας από τους Δήμους. Δε μπορείς να τα βάλεις κάτω από το χαλί και εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τους τοπικούς άρχοντες να ανταπεξέλθουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόκας.
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαβεβαίωσε τον κ. Τσόκα πως οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (πολιτικής προστασίας, Διευθύνσεις Δασών, Δασαρχεία) θα συνδράμουν με κάθε τρόπο τόσο στην αποφυγή όσο και στην αντιμετώπιση περιστατικών όποτε παραστεί ανάγκη. Ταυτόχρονα επεσήμανε το καλό επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής το οποίο ενισχύεται διαρκώς με τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχα διασυνοριακά προγράμματα που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας όλων, σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ζωής και περιουσίας των πολιτών.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου