Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στο 30% η μείωση του μηνιαίου μισθώματος του Grand Serai


Στο 30% η μείωση του μηνιαίου μισθώματος του Grand Serai
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Στα 620.000 ευρώ διαμορφώνεται πλέον το ετήσιο μίσθωμα που θα εισπράττει ο Δήμος Ιωαννιτών, από την εταιρεία "Ακτή Αριάδνη" μετά την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων για μείωση κατά 30% του ενοικίου του Grand Serai. Το θέμα της μείωσης του ενοικίου ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ωστόσο αποτέλεσε αφορμή για μία αντιπαράθεση, σε ήπιους τόνους σε σχέση με το παρελθόν.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Βασίλης Κοσμάς και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας χαρακτήρισαν επιζήμια για το Δήμο την απόφαση να υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη και να μη γίνει δεκτή η πρόταση για μείωση 20% στο μηνιαίο μίσθωμα.
«Εδώ την πατήσατε κύριοι της πλειοψηφίας. Είχαμε προτείνει 20%. Πήγατε στη διαδικασία του Πρωτοδικείου και Εφετείου. Εάν είχαμε πάει με τη διαδικασία του νόμου θα υπήρχε μείωση 20%», ανέφερε ο κ. Κοσμάς και συμπλήρωσε ο κ. Μπαρτζώκας: «Τεράστιο λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο κόσμος θέλει να ξέρει, γιατί τέτοιες ενέργειες είναι σε βάρος των δημοτών».
Πολιτική χαρακτήρισε την απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. «Εμείς θεωρούσαμε πως δεν πρέπει να υπάρχει συμφωνία με τον επιχειρηματία», τόνισε, για να προσθέσει ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας ότι πέρα από την πολιτική διάσταση, υπάρχουν και άλλες. «Όταν υπέβαλε συγκεκριμένο αίτημα, δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για 20%. Ο νόμος ήρθε αργότερα. Επίσης, ο συγκεκριμένος μισθωτής προήλθε από διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού», ανέφερε.
Τέλος, ο κ. Μπέγκας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανου Σκοπούλη για το αν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες, είπε πως έχει ξεκινήσει διαδικασία από την Πολεοδομία για διερεύνηση κάποιων καταγγελιών από ομάδα πολιτών.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου