Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Στον κύριο μέτοχο της «Δωδώνης» και το ποσοστό της Ένωσης Αγροτών


Στον κύριο μέτοχο της «Δωδώνης» και το ποσοστό της Ένωσης Αγροτών



• Στον κύριο μέτοχο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» S.I. Foods Ltd μεταβιβάζεται το πακέτο του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων που αντιπροσωπεύει 965.166 μετοχές, ένα ποσοστό της τάξης 23,77%. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταβίβαση των μετοχών έγινε με ανάληψη χρεών του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ύψους περίπου 6,1 εκατ. ευρώ.
Μπορεί, μετά από αυτή την εξέλιξη, η S.I. Foods να αυξάνει το ιδιοκτησιακό της ποσοστό και να γίνεται ο κυρίαρχος της Ηπειρωτικής βιομηχανίας, ωστόσο η συνεχής ανάπτυξή της οφείλεται εν πολλοίς και στην άριστη σχέση συνεργασίας που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό με τον Συνεταιρισμό και τους παραγωγούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι «κομβικός» ήταν ο ρόλος του Αντιπροέδρου της εταιρίας Γιάννη Βιτάλη, ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων των εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα να γίνει μια αγοραπωλησία επ’ ωφελεία και των δυο πλευρών. Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων - Ένωση Αγροτών θα παραμείνει μέτοχος της εταιρίας με ποσοστό 1%, ενώ οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σημαντική η συμβολή της ΕΑΣΙ
Πάντως όπως τονίζεται και σε χθεσινή ανακοίνωση, η συμβολή της πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων στην ανάπτυξη της «Δωδώνης» και ανάδειξή της σε ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των γαλακτοκομικών ήταν καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα κατά το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, η συνεργασία ήταν εποικοδομητική, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με μοναδικό στόχο την επιτυχία της γαλακτοβιομηχανίας και την υποστήριξη των χιλιάδων παραγωγών της.

Πρωτοβουλίες στήριξης…
Παράλληλα, αναφέρεται στην μακροχρόνια σχέση μεταξύ των 5.000, και άνω, παραγωγών και της «Δωδώνης» και η οποία έχει απώτερο στόχο τη συνέχιση και ανάπτυξη της γαλακτοκομίας στην Ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υιοθέτηση εκ μέρους της βιομηχανίας πολυάριθμων πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη των παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών σε θέματα αποτελεσματικότερης εκτροφής, εξεύρεση λύσεων για την προμήθεια ζωοτροφών και συμβάσεων συμβολαιακής κτηνοτροφίας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο (μέχρι και τον Ιούλιο 2014), η εταιρία διασφάλισε τη πλήρη εξόφληση της εισκόμισης γάλακτος έχοντας καταβάλλει με συνέπεια μηνιαίες πληρωμές καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και έχοντας ήδη πραγματοποιήσει προκαταβολές προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, που υπερβαίνουν το ποσό των 4 εκατ. ευρώ και αφορούν τη νέα γαλακτοκομική περίοδο.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου