Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Να αρθεί η διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Να αρθεί η διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



• Την επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και των 37 υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας, αλλά και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα σε υπαλλήλους του Πανεπιστημίου που έχουν τοποθετηθεί σε άλλους φορείς του δημοσίου, να επιστρέψουν με μετάταξη ή απόσπαση στο Ίδρυμα, προτείνει με ανοικτή του επιστολή ο Πρύτανης κ. Γεώργιος Καψάλης.
O κ. Καψάλης, υπογραμμίζει ότι η διαθεσιμότητα που επιχειρήθηκε χωρίς να υπάρχει κάποια μελέτη ή έρευνα, δημιούργησε σημαντικότατα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο το 2012 υπηρετούσαν 293 υπάλληλοι, εκατό λιγότεροι από αυτούς που υπηρετούσαν το 2010.
Η κατάσταση κατά τον Πρύτανη, έγινε ακόμη πιο δύσκολη με τη πρώτη διαθεσιμότητα/κινητικότητα με την οποία έφυγαν 19 υπάλληλοι, τη συνταξιοδότηση άλλων 20 και τέλος με τη δεύτερη διαθεσιμότητα που αφορά 48 υπαλλήλους εκ των οποίων έντεκα επίσης έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Το βασικό όμως επιχείρημα του Πρύτανη, είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των δομών των Πανεπιστημίων, από την οποία προέκυψε ότι πρέπει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να υπηρετούν σε αυτό, άλλοι 146 επιπλέον των 207 που εργάζονται σήμερα. «Το ίδιο το Υπουργείο ομολογεί και παραδέχεται ότι όχι μόνο δεν έπρεπε να φύγει κανένας από τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ότι θα έπρεπε στην ουσία να γίνουν και νέες προσλήψεις», υπογραμμίζει ο κ. Γ. Καψάλης.
«Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι αυτή η κατάσταση αφενός της ομηρίας των υπαλλήλων και αφετέρου της στέρησής τους από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επιβάλλεται να δοθεί άμεση και καθαρή λύση», καταλήγει ο Πρύτανης.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου