Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ταξιδεύουν στην Αλβανία για φθηνή ιατρική φροντίδα!


Ταξιδεύουν στην Αλβανία για φθηνή ιατρική φροντίδα!
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Στη γειτονική Αλβανία καταφεύγουν για ιατρικές πράξεις πολλοί Ηπειρώτες, γεγονός που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την οικονομική κρίση και την προσπάθεια πολλών να γλιτώσουν χρήματα. Το γεγονός αυτό

επιβεβαίωσαν τόσο ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Παπαζαχαρής, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Οδυσσέας Πότσης, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις.
Όπως ανέφεραν, το τελευταίο διάστημα φτάνουν στα ιατρεία άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει στη γειτονική Αλβανία επισκεπτόμενοι οδοντιάτρους και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, και στη συνέχεια τους παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα που τους οδήγησε στο να ζητήσουν βοήθεια από γιατρούς στην Ελλάδα.
«Όταν μετά από θεραπείες υπάρχουν προβλήματα, έρχονται και μας ρωτάνε. Και τέτοιες ερωτήσεις δεχόμαστε τακτικά», ανέφερε ο κ. Παπαζαχαρής και συμπλήρωσε πως διαπιστώνονται παρενέργειες και προβλήματα, καθώς γίνονται οδοντιατρικές εργασίες πέρα από αυτά που ορίζουν οι επιστημονικοί κανόνες.
Οι κ.κ. Παπαζαχαρής και Πότσης αποσύνδεσαν την παρέμβασή τους από το περιστατικό του θανάτου της 15χρονης μετά την επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Άγιους Σαράντα, ωστόσο εξέφρασαν την απορία τους για την επιλογή ορισμένων να καταφεύγουν στη γείτονα χώρα, όταν ακόμη και Αλβανοί χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας εμπιστεύονται τους γιατρούς και τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.
«Πως είναι δυνατόν από την Αλβανία να έρχεται από την Αλβανία κόσμος και να μας εμπιστεύονται για τη θεραπεία τους, και εμείς να φεύγουμε από εδώ και να πηγαίνουμε σε γειτονικές χώρες;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. «Όλα δεν είναι θέμα τιμής – κόστους», σημείωσε ο κ. Πότσης και είπε πως έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα που τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Πρόβλημα και τα πλαστά φάρμακα
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, που συνδέεται σε ένα βαθμό με την προσπάθεια των πολιτών να περιορίσουν τις δαπάνες σε περίπτωση κάποια ασθένειας, είναι και η χρήση πλαστών ψευδεπίγραφων φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά κυρίως μέσω διαδικτύου. Με δεδομένο πως ο έλεγχος είναι δύσκολος, ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Χρήστος Κακοσίμος ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
«Είναι αγνώστου προελεύσεως, επικίνδυνης τοξικότητας, δεν ξέρουμε τον τρόπο διάθεσής τους, αποθήκευσής τους και μεταφοράς τους. Οι ασθενείς πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους και να απευθύνονται στα εξουσιοδοτημένα κανάλια διανομής του φαρμάκου», τόνισε.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου