Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σε 1,5 χρόνο, καλώς εχόντων…


Σε 1,5 χρόνο, καλώς εχόντων…

Μια απάντηση που το μόνο που προσθέτει στο θέμα του αεροδρομίου, είναι ότι αν ισχύουν όσα αναφέρει, αυτή τη στιγμή υπάρχει οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έδωσε το υπουργείο Υποδομών στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων και τον πρόεδρό του, Γιάννη Μήτση. Συγκεκριμένα, το υπουργείο στην απάντηση που φέρει ημερομηνία 13 Οκτωβρίου, σχεδόν πριν από ένα μήνα δηλαδή, αναφέρει ότι οι υπηρεσίες του, μετά την έγκριση από την ΥΠΑ της τεχνικής λύσης, προχωρούν στην έγκριση των μελετών των κτιριακών εγκαταστάσεων για να εκδοθεί «εντός του Οκτωβρίου» η οικοδομική άδεια από την ΥΠΑ και να ξεκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες. Τέλος, στην τελευταία πρόταση υπάρχει και η… ευχή να χρηματοδοτηθεί ομαλά το έργο, ώστε να τελειώσει «σε ενάμιση χρόνο από τώρα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.



Η οικοδομική άδεια του νέου αεροσταθμού ήταν το θέμα των τελευταίων δύο μηνών, ενώ υπήρξαν συνεχείς εκκλήσεις από φορείς των Ιωαννίνων για να εκδοθεί η περιβόητη άδεια. Κατά τα λοιπά, η απάντηση του υπουργείου ξεκινάει από το 2006 και παραθέτει όλο το ιστορικό, με το «κούρεμα» του έργου προκειμένου να καταστεί βιώσιμο στο νέο, δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, ενώ δεν γίνεται λόγος για τοποθέτηση ραδιοβοηθήματος κ.λπ.

«Στις καλένδες»

Ο κ. Μήτσης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εκτίμηση παράδοσης του έργου στο τέλος του 2016, τονίζοντας «σημαίνει τη συνέχιση της απομόνωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του νομού μας». Το Επιμελητήριο δηλώνει «μη ικανοποιημένο» από την απάντηση και τονίζει ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του προς κάθε κατεύθυνση για την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατόν. «Kάνω έκκληση προς όλους τους πολιτικούς, φορείς και πολίτες, από όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας να ενώσουμε τη φωνή μας και την παρέμβαση μας ώστε να τελειώσουν τα έργα στο αεροδρόμιο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη» αναφέρει ο κ. Μήτσης, καταλήγοντας «χωρίς ολοκληρωμένο αεροδρόμιο, ανάπτυξη δεν υπάρχει». Η απάντηση του υπουργείου ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης με επιστολή του Επιμελητηρίου προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

http://www.agon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου