Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα»: Εκδήλωση -συζήτηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), Ομόνοια

«Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα»: Εκδήλωση -συζήτηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), Ομόνοια
«ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»
Εκδήλωση-συζήτηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, 6 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος)


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει και προσκαλεί σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τα Ηπειρώτικα Πανηγύρια σήμερα». Μια εκδήλωση για όσα πονάμε αλλά και για όσα μας πονάνε στα Ηπειρώτικα Πανηγύρια, εκεί όπου χτυπά ο σφυγμός της παράδοσης, στη μάνα Ήπειρο και την ξενιτιά.
Με εισηγητικές παρεμβάσεις, προβολή βίντεο και φωτογραφιών από παλιά και σύγχρονα πανηγύρια, ως έναυσμα σε μια εγκάρδια κουβέντα, για όσα από καιρό πρέπει να κουβεντιάσουμε. Θέτοντας, όπου χρειαστεί, το δάχτυλο "επί τον τύπον των ήλων". Για όσα μας προβληματίζουν, όσα πρέπει να αλλάξουν, όσα αξίζει να πασχίσουμε όλοι μαζί να διασώσουμε και να διαδόσουμε σαν φυλαχτά του λαϊκού μας πολιτισμού.
Εισηγητικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος, ο εθνομουσικολόγος, καθηγητής στο ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας Χάρης Σαρής, ο τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, ο ερευνητής, φιλόλογος Χρήστος Τούμπουρος και άλλοι, ερευνητές, μουσικοί, πανηγυριώτες.
Κυρίως, όμως, αναμένονται παρεμβάσεις εκείνων που διοργανώνουν τα πανηγύρια, των Αδελφοτήτων και των Συλλόγων των Αποδήμων Ηπειρωτών. Αναμένουμε τη δική τους εμπειρία, τους δικούς τους προβληματισμούς για την ευθύνη και το ρόλο που αναλογεί στους φορείς μας, για τις δυνατότητες παρέμβασής τους στις σημερινές συνθήκες. Απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής στις Αδελφότητες και τους Συλλόγους Ηπειρωτών να συμμετάσχουν με παρεμβάσεις στο διάλογο.
Η εκδήλωση ανοίγει ένα κύκλο εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε. για την Παράδοση σήμερα και, παράλληλα, ανοίγει το φετινό κύκλο εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην ανάδειξη αυτής της μονάκριβης Ηπειρώτικης κυψέλης πολιτισμού.
Η εκδήλωση γίνεται σε διοργάνωση του Δ.Σ. και επιμέλεια της Πολιτιστικής Επιτροπής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, σε συντονισμό του Εφόρου Πολιτισμού Αλέξανδρου Λαμπρίδη.
Στο τέλος της εκδήλωσης - συζήτησης, ένα μικρό ηπειρώτικο γλέντι με την κομπανία του Δημήτρη Ζιάγκα.
Με τσίπουρο και πίτες!
Με τον απαράμιλλο Ηπειρώτικο τρόπο!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 6 μμ, όλοι στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών – σε μια εκδήλωση που αφορά τον αυθεντικό στίβο της παράδοσής μας, τα πανηγύρια του λαού μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου