Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΣΚΑ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: «Χωρίς σοβαρή εκπαίδευση τα στελέχη» – Να ανακαλέσει τον καλεί η αντιπολίτευση






«Η Πυροσβεστική χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό και δεν είχε γίνει σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών».

Η παραπάνω φράση, που αποτελεί προσβολή στους ήρωες του πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι με αυτοθυσία ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες κάθε φορά που η Πολιτεία και η ανθρωπιά τους, τους καλεί, ειπώθηκε από τα επίσημα χείλη του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Η φράση αυτή του κ. Τόσκα, που απαξιώνει τους πυροσβέστες και κακοποιεί βάναυσα το κοινωνικό τους έργο, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση:
«Η πιο ανάξια συμπεριφορά για έναν Υπουργό ο οποίος απέτυχε τόσο τραγικά στην Πολιτική Προστασία είναι να μεταβιβάζει τις ευθύνες της δικής του αποτυχίας στο προσωπικό και στα στελέχη του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται. Είναι προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Τόσκα για τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές. Είναι ιταμό το ύφος ενός Υπουργού που κατόπιν εορτής λοιδορεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα κατηγορεί ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου και ότι έμπαιναν από το παράθυρο στο Σώμα» αναφέρει σε σχόλιό του ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ζητά από τον Υπουργό να ανακαλέσει δημοσίως τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς».
«Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στην μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό», απάντησε ο Χρ. Κατσώτης από το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου