Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Στην κατασκευή του αιολικού πάρκου στον Κασιδιάρη και στα έντονα καιρικά φαινόμενα οφείλονται οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Ζίτσας



Το θέμα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος που είχαν απασχολήσει πριν τα Χριστούγεννα τις δημοτικές Ενότητες Μολοσσών και Ευρυμενών του Δήμου Ζίτσας είχε φέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης.



Απαντώντας, ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμος Θωμάς ανέφερε ότι: «...πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης για την κατασκευή του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη του Δήμου Πωγωνίου, όπου και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα για την ενημέρωση των χρηστών».

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, σε σχετικό έγγραφό του αναφέρει μεταξύ άλλων για το ίδιο θέμα: «Πέραν των ανωτέρω προγραμματισμένων διακοπών, στο Δίκτυο εκδηλώνονται και απρόβλεπτες, μη προγραμματισμένες διακοπές, που οφείλονται σε βλάβες, που εξ’ ορισμού δεν είναι δυνατό ούτε να αποκλειστούν ούτε να είναι γνωστός ο χρόνος εμφάνισής τους (πτώση κεραυνών, πρόσκρουση ξένων αντικειμένων, πτώση δέντρων επί του δικτύου κ.α.).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τις εν λόγω περιοχές είναι εξ ολοκλήρου εναέριο, όπου σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα επηρεάζεται από εξωτερικά γεγονότα, είναι προφανές ότι οι βλάβες προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες που δεν οφείλονται σε θέματα συντήρησης, κατασκευής ή υλικών του δικτύου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου