Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Το μεγάλο φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού: Δείτε τα ποσοστά εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα - Πουθενά πάνω από 65%



Το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) δημοσίευσε τον πίνακα με τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα.
 


Όπως παρατηρούμε και στον πίνακα σε καμία ηλικιακή ομάδα δεν έχει εμβολιαστεί πάνω από το 65%, ενώ τα ποσοστά που δίνουν συμβαδίζουν απόλυτα με αυτά που έχει δώσει τον τελευταίο καιρό τo pronews.gr.

Το pronews.gr είναι από τα λίγα μέσα που δεν «φούσκωσε» τα ποσοστά, αντιθέτως προσπάθησε να αποτυπώσει όσο δυνατόν καλύτερα την αλήθεια και το ECDC μας επιβεβαιώνει.

Στις ηλικίες 24-49 ετών, εκεί που -σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ- γίνεται χαμός για ένα εμβόλιο έχει εμβολιαστεί μόλις το 5,9% του πληθυσμού, ποσοστό που φυσικά θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά και πάλι επιβεβαιώνει τα νούμερα που είχε δώσει το pronews.gr.

Ενώ σε ότι αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες βλέπουμε πως άνω των 80 ετών έχει εμβολιαστεί μόλις το 62,8%, κάτι που συνάδει απόλυτα με το 62% που είχαμε αναφέρει.

Σε ότι αφορά τους 70 έως 79 έχει εμβολιαστεί το 63,4%, ενώ ακόμη πιο άσχημα είναι τα ποσοστά για τους 60 έως 69 εκεί που έχει εμβολιαστεί μόλις το 45,3%. Σε ότι αφορά τους 50 έως 59 έχει εμβολιαστεί το 11%.




Δείτε τα ποσοστά που είχε γράψει το pronews.gr πριν από λίγες ημέρες
Οι 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%, με κλεισμένα ραντεβού στο 67%
Οι 80-84 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%, με κλεισμένα ραντεβού στο 67%
Οι 75-79 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 71%, με κλεισμένα ραντεβού στο 78%
Οι 70-74 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 55%, με κλεισμένα ραντεβού στο 73%
Οι 65-69 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 35%, με κλεισμένα ραντεβού στο 71%
Οι 60-64 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 51%, με κλεισμένα ραντεβού στο 64%
Οι 55-59 έχουν κλείσει ραντεβού σε ποσοστό 53%
Οι 50-54 έχουν κλείσει ραντεβού σε ποσοστό 43%

Αναλυτικά σύμφωνα του ECDC με τα στοιχεία η χώρα μας βρίσκεται:
Στην 17η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 62,8% στους άνω των 80.
Στην 18η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 63,4% στους 70-79 ετών.
Στην 11η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 45,3% στους 60-69 ετών
Στην 24η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 11% στους 50-59 ετών.
Στην 22η θέση μαζί με την Κροατία με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 5,9% στους 24-49 ετών.
Στην 24η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 1,2% στους 18-24 ετών.
Στην Ουγγαρία έχει εμβολιαστεί το 20% των ατόμων 18-24, και το 79% των πολιτών στην ηλικιακή ομάδα 70 -79.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα του ECDC



Επιπλέον χαμηλά είναι τα ποσοστά στην Ελλάδα και σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς των υγειονομικών
Φαίνεται πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» για το οποίο επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πείσει τους πολίτες, παρά το αφήγημα των συστημικών ΜΜΕ.

Η κυβερνητική και τηλεοπτική «χαρά» των «ορδών που προστρέχουν για εμβόλιο» μάλλον είναι μια μαγική εικόνα σε μια προσπάθεια να μεταπείσουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θεωρούν (και όχι πολλές φορές αβάσιμα) τις επιφυλάξεις τους.


Την ίδια ώρα μέχρι σήμερα - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του embolio.gov.gr έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση 945.331πολίτες, δηλαδή ούτε το 10% του πληθυσμού! Όλο αυτό την ώρα που η Ματίνα Παγώνη δήλωνε πως θα βγάλουμε τις μάσκες όταν εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού και μάλιστα υπολόγιζε πως αυτό θα γίνει στα μέση του Σεπτέμβρη.

Και στην κυβέρνηση λένε και ξαναλένε ότι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού! Τα ραντεβού δεν σημαίνει εμβόλια (για όσους έχουν κλείσει), ενώ ακόμα και αν όλα τα ραντεβού υλοποιηθούν παραμένει και πάλι άγνωστο το ποσοστό πραγματικά πόσων έχουν εμβολιαστεί.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών μόλις ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είτε της Pfizer/BioNTech (που επίσης έχει ξεκινήσει να πληρώνει ελληνικά ΜΜΕ με διαφημίσεις) είτε της AstraZeneca που έχει απαγορευτεί σε διάφορες χώρες.

Και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μολύνονται και παύουν να μεταδίδουν τον ιό, αυτοί οι 1 εκατ. Έλληνες, ενώ η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το 4% των πολιτών που πέθαναν, περίπου 280 άτομα, είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Να τονίσουμε εδώ πως σύμφωνα με τους «ειδικούς» για να αποκτήσει η κοινωνία τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70-75% του πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών όπως είπε ο Μ.Δερμιτζάκης).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου