Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Kτυπημα και απο ΑΜΕΡΙΚΗ ....Xάνεται το στοίχημα τουρισμού και για το 2021 “καρφιά” των ΝΥΤ για το νέο ανέμελο άνοιγμα του Τουρισμού από Μητοστάκη: Το «στοίχημα» της Ελλάδας με «γεμάτα νοσοκομεία» και «ανεμβολίαστους»



Ενώ μετά και τη βρετανική απόφαση για “πράσινο φως” για επισκέψεις στα ελληνικά νησιά από 1η Ιουλίου και βλέπουμε, το άρον – άρον, ανέμελο … άνοιγμα του Τουρισμού, στις 15 Μάιου, μοιάζει ήδη




 με χαμένο στοίχημα τουλάχιστον για το Μάιο και τον Ιούνιο… ως μεγάλο “τζόγο” παρουσιάζουν οι αμερικανικοί ΝΥΤ την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ρισκάρει με το άνοιγμα ενώ η χώρα φλέγεται από την πανδημία με «γεμάτα νοσοκομεία» και «ανεμβολίαστους»! Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν σε ισχύ από 21/4 και συστάσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους Αμερικανούς: «Αποφύγετε τα ταξίδια προς την Ελλάδα λόγω κορονοϊού»

Σε δημοσίευμα με τίτλο: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο»: Το νέο στοίχημα της Ελλάδας», αναφέρεται στην «ασφυκτική» κατάσταση στις ΜΕΘ και τη μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας αλλά και το πόσο εξαρτάται η χώρα από τα… δολάρια μέσω του τουρισμού. Ευθύς εξ αρχής το δημοσίευμα αναφέρει: «Με τη χαλάρωση των περιορισμών της, η χώρα, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δολάρια του τουρισμού, έχει προχωρήσει μπροστά από ένα ευρύτερο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλωσορίσει επισκέπτες από το εξωτερικό».

Συνεχίζει μάλιστα: «Η Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά σε πολλούς επισκέπτες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνώντας τους περισσότερους Ευρωπαίους γείτονές της στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ακόμη και όταν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν γεμάτα και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων είναι ανεμβολίαστοι».

Αμέσως μετά υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα μεγάλο «στοίχημα». Ειδικότερα αναφέρει: «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία – ο τομέας αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερο από το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος».

Φυσικά οι Times της Νέας Υόρκης αναφέρονται και στην έκθεση του State Department που κατατάσσει και την Ελλάδα, μαζί με πάρα πολλές άλλες χώρες, στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού, ωστόσο στέκεται και στα λόγια Ελλήνων αξιωματούχων που υποστηρίζουν πως… όλα θα πάνε καλά στηριζόμενοι στον καλό καιρό, στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποιήσης και στα τεστ. Γράφουν συγκεκριμένα: «Και παρόλο που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε πρόσφατα την Ελλάδα στον μακρύ κατάλογο των χωρών με την ονομασία «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε», οι Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι – με μέτρα κοινωνικής απόστασης και πρωτόκολλα των τεστ, παράλληλα με τις καιρικές συνθήκες – ο τουρισμός στη χώρα θα είναι ασφαλής, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους».

Ακόμα, με μεσότιτλο «πιέζοντας το χρονοδιάγραμμα» (σ.σ. Pushing the Timeline) αναφέρει πως: η χαλάρωση των περιορισμών της στα σύνορα, η Ελλάδα έχει προχωρήσει μπροστά από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ανοίξει ξανά τους τουρίστες από το εξωτερικό του μπλοκ ενώ προσθέτει πως δεν είναι η μοναδική καθώς μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κροατία και η Κύπρος έχουν ήδη ανοίξει σε εμβολιασμένους και Covid αρνητικούς τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων και από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι NY Times αναφέρονται στο χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης του τουρισμού, επικαλούμενη δήλωση του Χάρη Θεοχάρη, που είχε πει: «Το μόνο που λέμε είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο», και καταλήγει παρουσιάζοντας ως βεβαιότητα πως το Μουσείο της Ακρόπολης θα ανοίξει στις 15 Μαΐου, επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου Τουρισμού…

«Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ακρόπολη στην Αθήνα έχουν ήδη ανοίξει ξανά στο κοινό, με μάσκες να απαιτούνται από όλους τους επισκέπτες. Μουσεία – συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Μουσείου της Ακρόπολης – θα ανοίξουν ξανά στις 15 Μαΐου με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, που ακόμα καθορίζονται (σ.σ. δεν έχουν καθοριστεί ακόμα), δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού».

Πηγή: New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου