Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα




Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες Παρασκευής, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, εντοπίστηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταλλικής κατασκευής επί του ψυγείου-τρέιλερ, οκτώ χιλιάδες οκτακόσια είκοσι (8.820) πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 176.400 τεμάχια τσιγάρων), χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και μη έχοντας καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων, των οποίων οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των τριάντα εφτά χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα οκτώ ευρώ και δεκαεννέα λεπτών (37.438,19€), το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου