Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Δωσίλογοι! Η κυβέρνηση βγάζει στην φόρα τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα...Όλα θυμίζουν ένα νέο καθεστώς




Στη δημοσιότητα θα δίνονται πλέον τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορoνοϊού.
Η νέα αυτή τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ουσιαστικά... βγάζει στη φόρα τους παραβάτες των μέτρων, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και συμμόρφωσης στα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο από την παράβαση των μέτρων.
Αναλυτικά η τροπολογία

«Επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου Covid-19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια, μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών-πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορoνοϊού», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου