Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πλειστηριασμοί: Το τριήμερο των… μεγάλων σφυριών για τα βόρεια προάστια




Βίλες, σπίτια και οικόπεδα «φιλέτα» που… πρωταγωνιστούν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή - Ο Χυτήρογλου, ο Μουρτζούχος, ο εφοπλιστής Μαυρής και άλλοι επώνυμοι δίνουν το «παρών»

«Τριήμερο των μεγάλων σφυριών» για τα βόρεια προάστια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη και φτάνει μέχρι την Παρασκευή καθώς στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «πρωταγωνιστούν» βίλες, σπίτια και οικόπεδα «φιλέτα» στην εν λόγω περιοχή. Αρκετά από τα οποία μάλιστα αφορούν «επώνυμους», όπως ο επιχειρηματίας Ιορδάνης Χυτήρογλου, ο Γιώργος Μουρτζούχος της εταιρείας ένδυσης “Miss Raxevsky”, η οικογένεια του εφοπλιστή Μαυρή και άλλοι.
Το εφοπλιστικό οικόπεδο στην Εκάλη

Για σήμερα 12 Ιανουαρίου, λοιπόν, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για ένα σπάνιο οικόπεδο στην Εκάλη. Βρίσκεται δίπλα από την εντυπωσιακή βίλα της οικογένειας του εφοπλιστή Γιάννη Μαυρή επί της οδού Ρόδων, που θεωρείται από τους ακριβότερους δρόμους της περιοχής, και έχει έκταση 1.178,26 τ.μ.

Οφειλέτριες εμφανίζονται η Δήμητρα (Ντίμη) Μαυρή, κόρη του εφοπλιστή στην οποία ανήκει η ψιλή κυριότητα και η μητέρα της Πηνελόπη Λιγνού που έχει το δικαίωμα επικαρπίας.

Το οικόπεδο κατασχέθηκε προ διετίας για χρέη ύψους 450.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και είχε προγραμματιστεί να βγει για πρώτη φορά σε πλειστηριασμό στις 4 Μαρτίου 2020, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.116.000 ευρώ (669.600 ευρώ για το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας και 446.400 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας).




Το Φεβρουάριο του 2020 οι κυρίες Π. Λιγνού και Δ. Μαυρή άσκησαν ανακοπή ζητώντας να υπάρξει διόρθωση της τιμής εκκίνησης υποστηρίζοντας ότι η εμπορική αξία του ακινήτου κατά το χρόνο της κατάσχεσης και εντεύθεν ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.840.000 ευρώ (1.051.560 ευρώ για την επικαρπία και 788.440 ευρώ για την ψιλή κυριότητα).

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 25 Φεβρουαρίου 2020, έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή και όρισε τη νέα συνολική τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.400.000 ευρώ, εκ των οποίων 840.000 ευρώ για την ψιλή κυριότητα και 560.000 ευρώ για την επικαρπία.
Με αυτή την τιμή εκκίνησης θα γίνει ο σημερινός πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Intrum.
Η βίλα της Εκάλης

Στην Εκάλη βρίσκεται και η βίλα του του Γιώργου Μουρτζούχου, συνιδρυτή της φημισμένης κάποτε και πτωχευμένης σήμερα εταιρείας γυναικείας ένδυσης Miss Raxevsky. Ο πλειστηριασμός για τη βίλα όπου κατά το παρελθόν έλαβαν χώρα αρκετά λαμπερά πάρτι, έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου και αφορά ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επί του οποίου έχει αναγερθεί διώροφη οικοδομή με υπόγειο και δώμα. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 267,45 τ.μ, το ισόγειο 234,84 τ.μ. και αποτελείται από είσοδο, χολ, σαλόνι, χώρο τζακιού, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο φαγητού κ.ά. Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 161,27 τ.μ. και αποτελείται από τρεις κοιτώνες, χολ και δύο λουτρά, ενώ το δώμα είναι 20,63 τ.μ. Όλοι οι όροφοι της οικοδομής αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με αναβατήρα και εσωτερική σκάλα.





Σύμφωνα με την έκθεση, «η μονοκατοικία είναι πλήρως αποπερατωμένη και κατοικήσιμη και κρίνεται σε πολύ καλή κατάσταση», το οικόπεδο «φέρει περίφραξη από μαντρότοιχο και σιδερένια κεντρική εξώπορτα» και «ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος, με βλάστηση και θάμνους».

Το ακίνητο, που βαρύνεται με περισσότερες από 12 προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις, ανήκει στον Γιώργο Μουρτζούχο από τον Φεβρουάριο του 2006. Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα την Intrum για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί αρχικά στις 985.000 ευρώ.

Ο Γ. Μουρτζούχος, ωστόσο, άσκησε ανακοπή ζητώντας την αύξηση της τιμής εκκίνησης ισχυριζόμενος ότι η πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 3 Ιανουαρίου 2022 αποφάσισε τελικά την αύξηση της τιμής στα 1.110.000 ευρώ.
Τα ακίνητα του Χυτήρογλου

Αντιμέτωπος με τους πλειστηριασμούς βρίσκεται όμως και ένας ακόμη γνωστός επιχειρηματίας, ο Ιορδάνης Χυτήρογλου, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί και με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού.
Ο Ιορδάνης Χυτήρογλου (του Παύλου και της Μαρίας) έχει τη «Χυτήρογλου BWC Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία ειδών ένδυσης & συναφών ειδών» που δραστηριοποιείται στην εμπορία γυναικείων, ανδρικών και παιδικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, εσωρούχων, καλλυντικών και ειδών σπιτιού, δώρων και διακοσμητικών.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο επαναληπτικοί πλειστηριασμοί για ισάριθμα ακίνητα, στο Διόνυσο και στην Εκάλη, για τα οποία υπήρξαν ανακοπές και διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς.

Ο ένας αφορά οικόπεδο 2.011 τ.μ., στο Δήμο Διονύσου στη θέση «Πλάτωμα ή Γιαούρτι» που περιλαμβάνει διώροφη μεζονέτα συνολικής επιφάνειας 357 τ.μ., ενώ διαθέτει πισίνα «συντηρημένη, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής με ενδιαφέρουσα γεωμετρία όγκων», όπως αναφέρεται, διαστάσεων περίπου 15μx10μ, νεροτσουλήθρα και ξεχωριστό jacuzzi.

Η μονοκατοικία έχει ανεγερθεί το 1981, και σύμφωνα με την έκθεση «τα στοιχεία του ξύλου και της φυσικής πέτρας που κυριαρχούν στις όψεις του κτίσματος διαμορφώνουν μία επιβλητική κατοικία που παραμένει ενταγμένη στο ορεινό τοπίο της περιοχής. Στο ισόγειο υπάρχει σαλόνι με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο (τύπου boiserie), ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο.

Στον Ά όροφο υπάρχει κεντρικός χώρος με τζάκι και τζαμαρία με πανοραμική θέα, τρία υπνοδωμάτια (το ένα master), ένα μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Στο υπόγειο υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, γυμναστήριο, ένα μπάνιο και laundry area. Τα εξωτερικά κουφώματα της μονοκατοικίας είναι από ξύλο, πολυτελούς (βαριάς) κατασκευής. Τα δάπεδα είναι στρωμένα με πέτρα και ξύλο στα δωμάτια. Η κουζίνα έχει ξύλινα ντουλάπια και κεραμικά πλακίδια στο δάπεδο. Όλες οι κρεβατοκάμαρες διαθέτουν μεγάλες εντοιχισμένες ντουλάπες. Η επικοινωνία εσωτερικά στην μονοκατοικία γίνεται μέσω εντυπωσιακής ξύλινης σκάλας. Το υπόγειο διαθέτει και ξεχωριστή είσοδο με πρόσβαση από τον κήπο και μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο διαμέρισμα.

Το ακίνητο έχει συντηρηθεί μέτρια και όχι συστηματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα στο υπόγειο να υπάρχουν σημάδια υγρασίας, ενώ χρήζουν εκτεταμένης συντήρηση τα εξωτερικά ξύλινα κουφώματα, ώστε να επιτευχθεί μόνωση. Η κουζίνα σε καλή κατάσταση και τα μπάνια πρόσφατα ανακαινισμένα, ενώ εκτεταμένες εργασίες συντήρηση απαιτούνται και στις εξωτερικές όψεις του κτιρίου, ιδίως στις ξύλινες επικαλύψεις».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε τη διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς στις 500.000 ευρώ (από 423.000 ευρώ πριν).
Το δεύτερο σφυρί αφορά οικόπεδο έκτασης 1.183 τ.μ. στη θέση «Σταμάτα Διόνυσος» της Εκάλης, με διώροφη μεζονέτα, ιδιοκτησίας (κατά 50% εξ αδιαιρέτου) του Ιορδάνη Χυτήρογλου και της Κοχ Βερόνικα Αχούν.



Κατά την έκθεση εκτίμησης είναι κατασκευής του 2001 και στο ισόγειο διαθέτει σαλόνι με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα και wc. Στο υπόγειο υπάρχει ανεξάρτητο διαμέρισμα, με ξεχωριστή εξωτερική είσοδο από τον κήπο, κουζίνα, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Στον Α’ όροφο υπάρχουν τρεις κρεβατοκάμαρες εκ των οποίων η μία master, δύο μπάνια και βεράντες. Στη σοφίτα υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο.

Η επικοινωνία στα επίπεδα της μεζονέτας γίνεται με ασανσέρ και με εσωτερική σκάλα που είναι με ξύλινη επένδυση. Διαθέτει κλειστή υπόγεια θέση στάθμευσης, κήπο πλακοστρωμένο με περιμετρικά καλλωπιστική φύτευση και κάγκελα για περίφραξη. Τα εξωτερικά κουφώματα της μεζονέτας είναι από αλουμίνιο με τζάμια διπλής υάλωσης και πλαστικά ρολά. Τα δάπεδα είναι στρωμένα με ξύλο στο σαλόνι και στα δωμάτια και κεραμικά πλακίδια στο υπόγειο και στα μπάνια. Διαθέτει δύο ευρύχωρες κουζίνες, στο ισόγειο και στο υπόγειο, αντίστοιχα και όλες οι κρεβατοκάμαρες διαθέτουν μεγάλες εντοιχισμένες ντουλάπες.

Το ακίνητο βρίσκεται, όπως τονίζεται στη δικαστική απόφαση, «σε εξαιρετική περιοχή, από τις καλύτερες των βορείων προαστίων της Αθήνας, αμιγούς κατοικίας, με πράσινο και χαμηλή δόμηση». Με βάση αυτά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στις 480.000 ευρώ (από 409.000 ευρώ πριν).
Οι εταιρείες της Αλεξάνδρας Χανδρή

Σε κλοιό πλειστηριασμών βρίσκονται το τελευταίο διάστημα και εταιρείες οι οποίες τουλάχιστον κατά το παρελθόν ήταν συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή.

Για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί ιδιοκτησίες της εταιρείας Βικτόρια Κτηματική σε συγκρότημα κατοικιών πέντε επιπέδων το οποίο βρίσκεται στο Καστρί και χαρακτηρίζεται «πλήρως αποπερατωμένο, κατοικήσιμο και σε καλή κατάσταση».



Πρόκειται ειδικότερα για κατοικία με καθιστικό-τραπεζαρία σε ενιαίο χώρο, κουζίνα, διάδρομο, επιφάνειας 123,29 τ.μ., και δώμα επιφάνειας 121,41 τ.μ. Επίσης, κατοικία με δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά κλπ, επιφάνειας 45,27 τ.μ., καθώς και για δύο θέσεις στάθμευσης των 11,25 τ.μ. καθεμιά.
Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 642.330 ευρώ.

Την ίδια μέρα θα βγει στο σφυρί και ακίνητο της εταιρείας Vecchia Α.Ε. στο Θησείο. Πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 378,73 τ.μ., με μονοκατοικία που έχει αναγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, πλήρως ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη και η οποία αποτελείται από: α) ισόγειο 246,80 τ.μ., β) πατάρι ισογείου 40 τ.μ. γ) πρώτο όροφο 120 τ.μ. και δ) πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.065.000 ευρώ.
Τα άλλα ακίνητα

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό και αρκετά ακόμη ακίνητα στα βόρεια προάστια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Ψυχικό, έκτασης 287 τ.μ., με παλαιάς κατασκευής διώροφο ακίνητο που αποτελείται στο ισόγειο από κατάστημα (40 τ.μ.), και από ένα διαμέρισμα δύο δωματίων και λοιπών χώρων (45 τ.μ.), και πρώτο όροφο, με διαμέρισμα δύο (55 τ.μ.). Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 685.000 ευρώ.
Τριώροφο ακίνητο στη Φιλοθέη της δεκαετίας του ’50, στην περιοχή του Κολλεγίου, με συνολική επιφάνεια 284 τ.μ., και τιμή εκκίνησης 521.000 ευρώ.
Μεγάλη μεζονέτα που εκτείνεται σε τρεις ορόφους, με αποθήκη και τρεις θέσεις στάθμευσης στην Αγία Παρασκευή με συνολική τιμή εκκίνησης 444.500 ευρώ.
Οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) του τετάρτου ορόφου 184 τ.μ., καθώς και αποθήκη 23 τ.μ. και δύο θέσεις στάθμευσης των 15 τ.μ. στα Βριλήσσια, με συνολική τιμή εκκίνησης 346.500 ευρώ.
Το δικαίωμα ψιλής κυριότητας οριζόντιων ιδιοκτησιών στο Ψυχικό και ειδικότερα διαμερίσματος 183,40 τ.μ., αποθήκης και θέσης στάθμευσης, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 473.600 ευρώ.
Γωνιακό ισόγειο κατάστημα στην Κηφισιά, εμβαδού 49,20 τ.μ., που βγαίνει για τέταρτη φορά σε πλειστηριασμό (προηγήθηκαν τρεις άγονοι από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021 με τιμή εκκίνησης 458.000 ευρώ) με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στις 360.000 ευρώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου