Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση αφήνει το περιθώριο σε κάποιους να πλουτίζουν με τα PCR τεστ: Ακόμα και ο Σύλλογος γονέων Ευόσμου «έκλεισε» συμφωνία για μοριακό τεστ στα 27€ και στα 4€ για rapid – Θα επέμβει εισαγγελέας;



Περίτρανα πλέον αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει εσκεμμένα περιθώριο σε ιδιωτικά συμφέροντα να εκμεταλλεύονται την πανδημία πλουτίζοντας από υπερβολική κοστολόγηση των διαγνωστικών τεστ που η ίδια η ...κυβέρνηση έχει ουσιαστικά επιβάλλει την υποχρεωτικότητά τους στους πολίτες προκειμένου να συνεχίζουν την καθημερινότητά τους.

Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο «θόρυβος» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τιμή των μοριακών τεστ και των rapid τεστ καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών ζητούσε δωρεάν συνταγογράφηση για όλους τους πολίτες.

Μάλιστα, η αξιωματική αντίπολίτευση έφερνε ως παράδειγμα τις υπόλοιπές ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν τα τεστ στην πλειοψηφία τους δωρέαν, ενώ στο στόχαστρό της έβαζε και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τις τιμές.

Στις 4 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοίνωσε ότι η τιμή του pcr μειώνεται στα 47 ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε για το θέμα της μείωσης των pcr, ότι «αν πηγαίναμε στα 30 ευρώ θα επιβίωναν οι 4-5 μεγάλες αλυσίδες, ενώ τόνισε πώς είναι «Κινέζικα τα μοριακά με 20 ευρώ στην Κύπρο.»

Η απάντηση βέβαια από την Κύπρο κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα ήταν ηχηρή και μιλούσε για ελληνικούς επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς από την κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει την αδιαφορία της για την πορεία της πανδημίας στους Έλληνες πολίτες αφού έχει επιλέξει κυνικά την ανοσία της αγέλης.

Μέσα σε όλα αυτά, σήμερα έγινε γνωστό ότι, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, εξασφάλισε συμφωνία με διαγνωστικό κέντρο της περιοχής, προς 28 ευρώ για το κάθε τεστ.

Πρόσβαση θα έχουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ο Σύλλογος εξασφάλισε επίσης πολύ χαμηλή τιμή και για rapid test, το οποίο θα γίνεται σε φαρμακείο της περιοχής προς 4 ευρώ.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Κυριακάτικες καλημέρες!
💪Ο Σύλλογος μας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να εξασφαλίσει ακόμα μια σημαντική παροχή, για όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας του 20ου Δημοτικού Ευόσμου.
👨‍🔬Από τη Δευτέρα 10/01/2022 όλα τα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί του 20ου Δημοτικού Ευόσμου, με τις ειδικές βεβαιώσεις που θα προμηθευτούν, θα δικαιούνται αποκλειστικά τις παρακάτω ειδικές προνομιακές τιμές:
👍Μοριακό Τεστ(PCR) 28 ευρώ! 🔝Διαγνωστικό κέντρο ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ
➡️ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 50, ΕΥΟΣΜΟΣ
https://www.bio-diagnosi.gr
💪💰Αυτή τη δύσκολη περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, ο Σύλλογος μας με αποφασιστικότητα και εύστοχες πρωτοβουλίες, θωρακίζει όλα τα μέλη του προσφέροντας επιλογές, εξοικονόμηση χρημάτων και ευελιξία για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ελπίζουμε να εκλείψει σύντομα!
🙏Ευχαριστούμε θερμά τη ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ-CHECK UP».

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου