Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Γιάννενα: Κινητοποίηση Σχολικών Καθαριστριών Τετάρτη 24 Αυγούστου
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όλοι την Τετάρτη 24/08/22 στις 6:00μμ στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Ν. Ιωαννίνων καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους διδασκόντων ανά σχολική μονάδα, τους συλλόγους γονέων, τους πολιτιστικούς συλλόγους ανά γειτονιά, τα σωματεία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, τον Εμπορικό Σύλλογο σε κοινό αγώνα για να μην περάσει η απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων που εναρμονίζεται πλήρως με τους νόμους και τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων.

Πετάει στην ανεργία 40 καθαρίστριες και νομιμοποιεί τη μισή ζωή-μισή εργασία για άλλες 25 με τρίωρη απασχόληση.

Κάτω από την πίεση των αγώνων μας και μετά από αίτημα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την οποία συνυπογράφουν και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα των σχολικών καθαριστριών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24/08 στις 6:00μμ.

Από τη μία κυβέρνηση και δήμοι εξαφανίζουν την Πανδημία και τα υγειονομικά Πρωτόκολλα σε μία χρονική περίοδο που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θανάτων που τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με κλίνες covid και no covid.

Και από την άλλη περικόπτουν το προσωπικό καθαριότητας βάζοντας στο ζύγι "κόστους-οφέλους" τις ζωές μας την ίδια στιγμή που μόνο για το Δήμο Ιωαννιτών το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σε 8 Νηπιαγωγεία και 16 Δημοτικά σχολεία να λειτουργεί το πιλοτικό ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 17.30 μετατρέποντας τις καθαρίστριες που θα εργαστούν σε "λάστιχο ζωή -λάστιχο ωράριο".

Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά των συναδέλφων που απολύθηκαν και όσων μειώνεται κατακόρυφα το πενιχρό εισόδημά τους να μην έχουν από το Σεπτέμβριο ένα ζεστό πιάτο φαγητό και θέρμανση στο σπίτι τους. Είναι τα αυτονόητα που πρέπει να έχει κάθε εργατικό λαϊκό σπίτι.

Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε φαινόμενα παλαιότερων ετών όπου μία καθαρίστρια πήγαινε σε τρία και τέσσερα σχολεία ακόμη και τρίωρες. Σχολεία με καθαρίστριες μετά το πέρας των μαθημάτων όπως συμβαίνει στο Δήμο Ζίτσας και Δήμο Μετσόβου .

Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουμε το μάρμαρο της δικής τους "Πράσινης ανάπτυξης" και την "ενεργειακή τους κρίση". Να μη ζήσουμε φαινόμενα όπως την οικονομική κρίση του 2011 όπου παιδάκια δεν είχαν να φάνε κυρίως παιδιά του ολοήμερου - τώρα να μην έχουν να ζεσταθούν.

Για να γίνει υπόθεση όλων μας η μόρφωση και η υγεία των παιδιών μας μέσα στα σχολεία απαιτείται:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των καθαριστριών, γενναίες προσλήψεις και εκπαίδευση προσωπικού που να στηρίζουν μαζί με τους σχολικούς νοσηλευτές και τους εκπαιδευτικούς ολόπλευρα την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ένα προσωπικό που με Πανδημία ή χωρίς, η καθαριότητα στα σχολεία θα είναι αναγκαία, καθημερινή πριν και μετά το μάθημα σε κάθε διάλειμμα.

Μόνο ο κοινός αγώνας καθαριστριών, γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων μπορεί να "σώσει" την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου