Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter αποκαλύπτει πως το 90% των χρηστών είναι bots (ψεύτικοι λογαριασμοί) με σκοπό την προπαγάνδα.





Ένας πληροφοριοδότης επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των χρηστών (90%) στο Twitter είναι bots , επιβεβαιώνοντας τις υποψίες του CEO της Tesla, Elon Musk.

Ο Peiter “Mudge” Zatko, πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, έκανε την αποκάλυψη βόμβα τόσο στο Κογκρέσο όσο και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες τον Ιούλιο του 2022. Επισήμανε ότι ο ιστότοπος αποτελείται στην πλειοψηφία του από εκατομμύρια «ρομπότ», των οποίων η αποστολή είναι να συμμετέχουν σε προπαγάνδα όπως πχ της «κλιματικής αλλαγής.»

Ο Zatko παρατήρησε ότι τα στελέχη του Twitter δεν γνωρίζουν τον πραγματικό αριθμό των bots που είναι ενεργά στην πλατφόρμα και ότι κλείνουν τα μάτια τους στο πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης «καλύπτει ακραίες, τρομερές ελλείψεις» στην πλατφόρμα.

Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας αναφέρθηκε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Jack Dorsey και τον διάδοχό του, τον εν ενεργεία διευθύνοντα σύμβουλο Parag Agrawal.


Ο Zatko αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία υφίσταται κακή διαχείριση, με χιλιάδες μέλη του προσωπικού να έχουν πρόσβαση σε «κεντρικούς ελέγχους» και εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς επαρκή εποπτεία. Υποστήριξε επίσης ότι οι υπάλληλοι του Twitter μπορεί επίσης να εργάζονται ως κατάσκοποι για πληροφορίες – καθιστώντας το Twitter τεράστιο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, το Twitter δεν διαγράφει ποτέ τα δεδομένα όταν ένας χρήστης ακυρώνει τον λογαριασμό του επειδή κρατάει προσωπικό αρχείο. Κατηγόρησε επίσης ότι τα στελέχη της πλατφόρμας την έχουν αφήσει ανοιχτή σε hacking, χειραγώγηση και παραπληροφόρηση.

Ο Zatko, ο οποίος εργαζόταν προηγουμένως στην Google και το Υπουργείο Άμυνας , απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2022. Αρνήθηκε να πιστέψει ότι η απόλυσή του οφειλόταν σε κακή απόδοση, υποστηρίζοντας ότι ήταν αντίποινα επειδή εξέφρασε ανησυχίες για τα κενά ασφαλείας στο συμβούλιο του Twitter.
Ο Agrawal αρνείται τις κατηγορίες του Zatko

Σύμφωνα με την Daily Mail , ο Zatko εντάχθηκε στο Twitter τον Νοέμβριο του 2020 μετά από χακάρισμα των λογαριασμών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν αλλά και του Έλον Μασκ.

Μετά το διορισμό του, ο Zatko υποσχέθηκε να εξετάσει την ασφάλεια των πληροφοριών, τη μηχανική, την ακεραιότητα και τη φυσική ασφάλεια της πλατφόρμας – η τελευταία αφορά την κατάχρηση και τη χειραγώγηση της πλατφόρμας Twitter.

Οι αποκαλύψεις του Zatko επιβεβαίωσαν τις υποψίες του Μασκ για τον πραγματικό αριθμό των bots στο Twitter. Ο CEO της Tesla ισχυρίστηκε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γεμάτη bots και ψεύτικους λογαριασμούς. Το θέμα με τα botς του Twitter έπαιξε επίσης μεγάλο ρόλο στο να αρνηθεί ο Μασκ τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της εταιρείας, η οποία διαθέτει 238 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

Εν τω μεταξύ, ο Agrawal απάντησε στους ισχυρισμούς του Zatko με ένα σημείωμα στης 23ης Αυγούστου.

«Εξετάζουμε τους ισχυρισμούς που έχουν δημοσιευτεί», έγραψε. «Αλλά αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μια ψευδής αφήγηση που είναι γεμάτη ασυνέπειες και ανακρίβειες».

Ο Agrawal πρόσθεσε ότι ο Zatko «ήταν υπεύθυνος για πολλές πτυχές αυτής της δουλειάς που απεικονίζει τώρα με ανακρίβεια έξι μήνες μετά την απολυσή του». Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter επανέλαβε ότι η εταιρεία «θα ακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα μέσα για να υπερασπιστεί την ακεραιότητά και να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα».

Ο γερουσιαστής Chuck Grassley, υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, είπε ότι οι αποκαλύψεις του Zatko εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια και τα ζητήματα χρήζουν άμεσης έρευνας.

«Παραλάβετε μια τεχνολογική πλατφόρμα που συλλέγει τεράστιους όγκους δεδομένων χρηστών, συνδυάστε την με μια απίστευτα αδύναμη υποδομή ασφαλείας και εμφυσήστε την σε ξένους κρατικούς παράγοντες», είπε. «Έχετε μια συνταγή για την καταστροφή».

Επισκεφτείτε το BigTech.news για περισσότερες ιστορίες σχετικά με το Twitter.

Naturalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου