Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι κυβερνήσεις προσπαθούν να προκαλέσουν σκόπιμα οικονομική κρίση!




Οι παγκόσμιοι ηγέτες κατασκευάζουν μια οικονομική κρίση για να επιδιώξουν τους στόχους τους για το Great Reset. Το αποτέλεσμα είναι μια σκόπιμη οικονομική συρρίκνωση και μια παγκόσμια ύφεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, ιδίως εκείνες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής (Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς) και της Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας, επιδιώκουν να επιβραδύνουν ενεργά την οικονομική ανάπτυξη προκειμένου να αντισταθμίσουν τη σκόπιμη μείωση της παραγωγής ενέργειας. Αυτή είναι η θεμελιώδης συνέπεια της ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Build Back Better (BBB).

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία και είναι δύσκολο να το αντιληφθούν άνθρωποι που είναι πολιτικοποιημένοι. Αυτό που επιχειρούν είναι να μειώσουν συλλογικά και συνειδητά την οικονομική δραστηριότητα με κάθε τρόπο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα του Καναδά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνουν τα επιτόκια ενώ συγκαλύπτουν τις ενέργειές τους κάτω από το ψευδές επιχείρημα ότι ο τρέχων πληθωρισμός προκαλείται από την υπερβολική ζήτηση. Το αποτέλεσμα είναι μια σκόπιμη οικονομική συρρίκνωση και μια παγκόσμια ύφεση, την οποία βιώνουμε αυτή τη στιγμή.

Η νομισματική πολιτική Build Back Better μειώνει ενεργά τη δυτική οικονομική δραστηριότητα. Ωστόσο, οι επηρεαζόμενες χώρες που παράγουν προϊόντα για αγορές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ιδίως τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ιαπωνία και την Κίνα, δεν αυξάνουν τα επιτόκια για να αντισταθμίσουν τη μείωση της ζήτησης.

Η Κίνα σε μια τελευταία προσπάθεια της να μειώσει το κόστος και να διατηρήσει τη βιωσιμότητα της οικονομίας της που εξαρτάται από τις εξαγωγές, ανακοίνωσε ότι η κεντρική της τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκιά της

Κάτω από όλα αυτά, οι ίδιες χώρες που προσπαθούν να επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα βλέπουν επίσης μείωση της παραγωγής ενέργειας. Οι υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων προσπαθούν να ελέγξουν αυτή τη διαδικασία χωρίς να αποκαλύπτουν τον αδήλωτο στόχο στον πληθυσμό. Οι ελλείψεις φυσικού αερίου, άνθρακα και πετρελαίου είναι όλα αυτά που προκαλούνται από τον εαυτό τους και αποτελούν μέρος της ατζέντας της BBB.

Όταν τα δυτικά έθνη σταματούν να αγοράζουν αγαθά, βρισκόμαστε σε εσωτερική οικονομική κρίση. Οι επιχειρήσεις καταρρέουν, η ανεργία αυξάνεται, η οικονομική πίεση εξαπλώνεται σε ολόκληρη την οικονομία, η εξάρτηση από τις κρατικές επιδοτήσεις αυξάνεται και η πραγματική ταλαιπωρία βιώνεται. Ωστόσο, πέρα ​​από τις εσωτερικές προκλήσεις, οι προμηθευτές χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες.

Σε γεωπολιτική κλίμακα, η ανεργία στη Μαλαισία, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, ακόμη και την Κίνα δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο προβλημάτων για την περιφερειακή σταθερότητα.

Στην ιστορία των ανεπτυγμένων χωρών, καμία κυβέρνηση δεν προσπάθησε ποτέ να επιβραδύνει σκόπιμα την οικονομική δραστηριότητα. Δεδομένου του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια μιας συρρίκνωσης, οι χώρες γίνονται φτωχότερες και οι άνθρωποι υποφέρουν, δεν έχει γίνει ποτέ επίτηδες στο παρελθόν.

Όχι μόνο κανένα έθνος δεν προσπάθησε ποτέ να μειώσει σκόπιμα τα πλούτη του, αλλά δεν υπάρχει ούτε καν ιστορικό προηγούμενο μια ομάδα εθνών να συσπειρωθεί με τον ίδιο στόχο. Η κατάσταση που περιγράφουμε βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη, επομένως θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτήν πριν οι απρόβλεπτες επιπτώσεις ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Ως συνέπεια της μείωσης της παραγωγής ενέργειας, το κόστος των τροφίμων θα συνεχίσει να αυξάνεται δραματικά στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ-Καναδάς), την Ευρώπη και την Αυστραλία. Ελλείψεις τροφίμων θα εμφανιστούν και εκτός των δυτικών χωρών ως αποτέλεσμα της μειωμένης απόδοσης της συγκομιδής και της μειωμένης βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων.

Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι περιοχές με έντονους χειμώνες θα πρέπει να πληρώσουν σημαντικά περισσότερα για πόρους θέρμανσης.

Δεν έχουμε ιδέα πώς θα εξελιχθεί αυτό το συνολικό αποτέλεσμα, αλλά όποιο κι αν είναι «αυτό», θα συμβεί σε μια εποχή που όλοι θα είναι πιο απελπισμένοι λόγω της οικονομικής τους κατάστασης.

Η πολιτική ηγεσία στις προαναφερθείσες δυτικές χώρες φαίνεται να απασχολεί σκόπιμα τους ανθρώπους με δευτερεύοντα προβλήματα στο εσωτερικό (πχ υποκλοπές Ελλάδα). Πριν να είναι πολύ αργά, κάποιος πρέπει να αρχίσει πραγματικά να αντιμετωπίζει και να συζητά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτού του Build Back Better μέλλον.






anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου