Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Έτοιμο να μπει στην μαχη το πρωτο Ελληνικο Drone – Θα περιπολεί όλο το 24ωροΜε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος drone από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τη συνεργασία τριών πανεπιστημίων – του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου.. Πανεπιστημιου Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη των εργασιών είναι συνεπής προς τον συμφωνημένο χρονοπρογραμματισμό, οι μικρές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν σε κάποιες από τις εργασίες καλύφθηκαν και το drone αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου.
Συμπληρώθηκε το δεύτερο τρίμηνο των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας», που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, γι’ αυτό και αναμένεται μέσα στον χειμώνα να πετάξουν τα πρώτα drones.

Με βασικό πλεονέκτημα την αυτονομία

Το βασικό πλεονέκτημα του ελληνικού ιπτάμενου οχήματος, που ετοιμάζει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τα τρία πανεπιστήμια, είναι η αυτονομία. Τα κλασικά drones (πολυκόπτερα) μπορούν να πετάνε για 20 με 30 λεπτά, ενώ αυτό που ετοιμάζει η Ελλάδα θα μπορεί να πετάει αυτόνομα για περίπου δύο ώρες!

Επίσης, η ΕΑΒ, σε συνεργασία με τα τρία ελληνικά πανεπιστήμια, ετοιμάζει και μια ειδική έκδοση του ελληνικού drone που θα χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, άλλες φυσικές καταστροφές, το οποίο θα μπορεί να πετάει για 10 ώρες συνεχόμενα, ώστε να μεταδίδει από αέρος τη διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα μας η κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου