Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

H Bουλή αποφασίζει για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το κακούργημα των υποκλοπών: Απαιτούνται μόνο 120 ψήφοι - Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν αρκεί για να την σταματήσει

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης που έχει καταθέσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί το κακούργημα των υποκλοπών που διεπράχθη σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η πρόταση ζητείται η διερεύνηση για «την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών [ΕΥΠ] ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η συζήτηση και λήψη απόφασης από την Ολομέλεια έχει κατατεθεί, σύμφωνα με το αναθεωρημένο άρθρο του Συντάγματος που παρέχει τη δυνατότητα και στα κόμματα της μειοψηφίας της σύστασης Εξεταστικών των πραγμάτων Επιτροπών της Βουλής.

Για τη σύσταση αυτών των Επιτροπών αρκούν 120 και όχι 151 θετικές ψήφοι.

Αυτό σημαίνει πως αν τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, η ΝΔ με τους 156 βουλευτές της δεν μπορεί να την εμποδίσει.

Σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Προέδρων, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των έξι κοινοβουλευτικών ομάδων.

Στην συνέχεια θα υπάρξουν τρεις κύκλοι ομιλητών – βουλευτών κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, οι τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και όσων πολιτικών αρχηγών θελήσουν να λάβουν τον λόγο.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να διαπιστωθεί πως η πρόταση έλαβε τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα ανακοινώσει τον αριθμό των μελών της Εξεταστικής, κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων καθώς και την προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών με την υποβολή του πορίσματος στην Ολομέλεια.

Βεβαίως, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των εργασιών της να ζητήσει χρονική παράταση από την Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου