Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούν οι επαγγελματίες και έμποροι της Ανεξαρτησίας


Εν συνεχεία των εγγράφων με αριθμό πρωτοκόλλου 44666/29-04-2022 και 68183/27-06-2022 που κατατέθηκαν στο Δήμο Ιωαννιτών σας αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο.

Το Δημοτικό συμβούλιο, ενώ είχαμε στείλει έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε να μας καλέσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας αγνόησε.

Παρακαλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το παρόν έγγραφο καθώς και τα δύο προηγούμενα να γνωστοποιηθούν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Να σταματήσει η μονομερής συμπεριφορά εκ μέρους του Δήμου υπέρ μίας μερίδας ανθρώπων που θέλει την πεζοδρόμηση.

Από την 01-07-2022 έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της πεζοδρόμησης της οδού Ανεξαρτησίας. Το παρόν μέτρο έχει σταθεί τροχοπέδη στο βιοποριστικό μέλλον των επιχειρήσεών μας.

Το εμπορικό κοινό έχει μπερδευτεί με το ωράριο κατά το οποίο είναι κλειστή η οδός Ανεξαρτησίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κίνησης, με απώτερο αντίκτυπο τα ταμεία των επιχειρήσεών μας. Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό γιατί μας ωθεί στην ανέχεια.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην οδό Ανεξαρτησίας είναι ποικιλόμορφες και αυτό είναι που δίνει αυτήν την ιδιαιτερότητα στην περιοχή.

Μία αντιπροσωπεία των εμπόρων της οδού Ανεξαρτησίας προέβη σε συναντήσεις για το θέμα της πεζοδρόμησης.

Συναντήθηκε με τον κύριο Γιώργο Αρλέτο, Αντιδήμαρχο Έργων, με τον κύριο Θωμά Μπέγκα, επικεφαλή της παράταξης «Ενότητα Πολιτών, Νέα Γιάννενα» και την κυρία Τατιάνα Καλογιάννη, επικεφαλή της παράταξης «Ioannina2023».

Και στις τρεις συναντήσεις κανένας δεν μπόρεσε να μας απαντήσει γιατί άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός που μιλούσε για πιλοτική πεζοδρόμηση μετά το πέρας λήξης του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

Τόσα χρόνια που η οδός Ανεξαρτησίας ήταν δρόμος δραστηριοποιούμασταν αρμονικά όλοι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν θέλουμε να μπούμε σε πολιτικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Πιστεύουμε ότι με διαλογική συζήτηση θα βρεθεί η ιδανική λύση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το δίκαιο εξάλλου πάντα κερδίζει. Γνωρίζουμε ότι έχουμε την κοινή γνώμη υπέρ μας και γι αυτό και θα τα καταφέρουμε στο τέλος.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα της διέλευσης των αυτοκινήτων από την οδό Ανεξαρτησίας. Δημοτικό Συμβούλιο που θα είμαστε παρόντες και εμείς και όλες οι αντικρουόμενες απόψεις. Και μέχρι τότε ζητούμε την κατάργηση του πιλοτικού μέτρου γιατί δεν ήμασταν ενήμεροι.

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΜΠΟΡΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου