Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Η επίκληση του κανονισμού λειτουργίας εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής για φίμωση της αντιπολίτευσης Η Δημοτική αρχή αυτόευτελίζεται.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αν συζητηθεί ένα θέμα ημερήσιας διάταξης πριν τη διαδικασία της προ ημερησίας συζήτησης σημαίνει ότι η τελευταία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, αν η διαδικασία προ ημερησίας διάταξης μετατεθεί για το τέλος της συνεδρίασης δεν παραβιάζει τον κανονισμό.

Τελικά τι ισχύει;

Τίποτα από τα παραπάνω.

Δημοκρατία αλά καρτ.

Το μόνο που αποπειράται η δημοτική αρχή είναι η φίμωση της αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καταργεί το προεδρείο και αυτοχρίζεται μονοπρόσωπο όργανο που αποφασίζει και διατάζει.

Η παράταξή μας αποχώρησε από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο -παρωδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπεκφεύγει όμως και τοποθετείται ξεκάθαρα στο θέμα των σχολικών καθαριστριών:

Α. Να επαναπροσληφθούν όλες οι σχολικές καθαρίστριες.

Β. Να αναμορφωθεί άμεσα ο προϋπολογισμός και να περιληφθεί κονδύλιο που αφορά τη μισθοδοσία τους.

Γ. Να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για πρόσθετη χρηματοδότηση που θα ενισχύεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δ. Η δημοτική αρχή με πρωτοβουλία της και υποστηρικτικό μοχλό την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να κινητοποιήσει στην κατεύθυνση της διεκδίκησης τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ).

Καμία έκπτωση σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών μας.

Υ.Γ.

Σε σχέση με τις συγκρίσεις που επιχείρησε η δημοτική αρχή με τη δική μας περίοδο διοίκησης οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το νομοθετικό πλαίσιο έχει αλλάξει.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου