Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ζυμαρικά με πρωτεΐνες εντόμων, διαθεσιμα στην Ευρωπαϊκη ΑγοράΣοκάρει η ανάρτηση της Μαρίας Δεναξα με τα ζυμαρικά με πρωτεΐνες απο έντομα.
Ετοιμοι για τα σκουλικάκια; Στην Ιταλία κυκλοφόρησαν ζυμαρικά με πρωτείνες εντόμων. Στην Αυστραλία και την Αμερική οι σκουλικαντέρες είναι ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Mόνο που τα έντομα βλάπτουν την υγεία καθώς το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν μπορεί να τα απορροφήσει.Ετοιμοι για τα σκουλικάκια; Στην Ιταλία κυκλοφόρησαν ζυμαρικά με πρωτείνες εντόμων. Στην Αυστραλία και την Αμερική οι σκουλικαντέρες είναι ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Mόνο που τα έντομα βλάπτουν την υγεία καθώς το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν μπορεί να τα απορροφήσει pic.twitter.com/S2lG4AzXYa

— Maria Denaxa (@mdenaxa) August 29, 2022


Έντομα ως τροφή προτείνει η Κομισιόν

Η απάντηση στην επισιτιστική κρίση που έρχεται λόγω του πολέμου του Πούτινστην Ουκρανία, είναι άμεση και αποτελεσματική. Ο ρώσος δικτάτορας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, διότι το σκοτεινό σχέδιο του να οδηγήσει την Ευρώπη στην πείνα, έπεσε στο κενό θα έπειτα από την πεφωτισμένη απόφαση της Κομισιόν να εγκρίνει και μάλιστα να προτείνει με θέρμη στους Ευρωπαίους πολίτες να καταναλώσουν γρύλους, σκουλήκια και ακρίδες, ως τροφή.

131B6BCA 93AA 44B4 99F8 4E422BB907C5Η προωθητική αφίσα της Κομισιόν για την κατανάλωση εντόμων

«Είτε πρόκειται για σνακ είτε για συστατικό τροφής, γνωρίζατε ότι επί του παρόντος υπάρχουν τρία έντομα εγκεκριμένα στην «καινοφανή τροφή» της ΕΕ;

Ο «οικιακός γρύλος», το «κίτρινος αλευροσκουλήκι» και η «μεταναστευτική ακρίδα » είναι οι τρεις τύποι εντόμων που εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ.

Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, δείχνει ότι τα έντομα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής.

Τα έντομα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και μπορούν να διευκολύνουν τη στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.


Η κατανάλωση εντόμων είναι ασφαλής.

Η «νέα τροφή» μπορεί να εγκριθεί μόνο εάν δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει να υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση πριν από την έγκριση για να διασφαλιστεί η ασφάλειά της.


Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την εκτροφή εντόμων για τροφή βασίζονται στα εξής:

✅ υψηλή απόδοση μετατροπής τροφής των εντόμων
✅ λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου
✅ λιγότερη χρήση νερού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων
✅ χρήση βιομετατροπής με βάση τα έντομα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν θέλετε να τα φάτε ή όχι!


Η χρήση των εντόμων ως εναλλακτικής πηγής πρωτεΐνης δεν είναι νέα και τα έντομα τρώγονται τακτικά σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ας το δοκιμάσουμε;»

Η απόφαση αυτή έχει εξαιρετική σημασία και για την Ελλάδα. Αυτό, διότι ο υπόκοσμος του διαδικτύου βάλλει κατά του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον όχι Μωυσή, αλλά …Ραμσή,προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα φέρει μέχρι και τις ακρίδες στην Ελλάδα! Κάνοντας τον γνωστό παραλληλισμό με τις πληγές του Φαραώ…

Τι θα πουν τώρα όλοι αυτοί οι λαϊκιστές που ενδεχομένως να υποκινούνται από την Ρωσία, όταν ο Κυριάκος καταφέρνει να μετατρέψει ακόμα και τις ακρίδες σε εθνικό κεφάλαιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου