Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιδιώξει ένα παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης «Metaverse» στα πρότυπα του καθεστώτος επιτήρησης του ΚΚΚ!




Κατά τη διάρκεια της διάσκεψής του στο Νταβός το 2023, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα φιλοξενήσει μια συνέντευξη Τύπου για την «Πρωτοβουλία Building The Metaverse» και θα δημοσιεύσει βασικές «μελέτες» και λεπτομέρειες σχετικά με τις προσπάθειές του να διευκολύνει περαιτέρω αυτό που φαίνεται να ισοδυναμεί με ένα παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το The Dossier.


Ο όρος Metaverse επινοήθηκε από τον συγγραφέα Neal Stephenson στο μυθιστόρημά επιστημονικής φαντασίας Snow Crash το 1992, στο οποίο οι πολίτες χρησιμοποιούσαν ψηφιακά είδωλα ως μέσο για να ξεφύγουν από τη δυστοπική τους πραγματικότητα.

Σήμερα μπορεί να οριστεί ως «ένα όραμα αυτού που πολλοί στη βιομηχανία των υπολογιστών πιστεύουν ότι είναι η επόμενη γενιά του Διαδικτύου: ένας ενιαίος, κοινόχρηστος, τρισδιάστατος εικονικός χώρος όπου οι άνθρωποι θα βιώνουν τη ζωή εικονικά με τρόπους που δεν θα μπορούσαν στον φυσικό κόσμο. .» Πριν από αυτόν τον διευρυμένο ορισμό του, το Metaverse περιελάμβανε έναν τεχνολογικά προηγμένο χώρο εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Για τις δυνάμεις της τεχνοκρατικής τυραννίας, το Metaverse μπορεί να λειτουργήσει ως παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης που μπορεί να παρακολουθεί οποιονδήποτε έχει σύνδεση στο δίκτυο. Μια κοινωνία που υιοθετεί το Metaverse μπορεί να διευκολύνει πολύ τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν την κάθε κίνηση, τις συμπεριφορές και τις δραστηριότητες των πολιτών της.

Για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι τελευταίες εφαρμογές είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένες με τις φεουδαρχικές τους φιλοδοξίες.

Το WEF θα ζητήσει την συνεργασία της Big Tech, με κεντρικούς τραπεζίτες, κυβερνητικούς και διεθνείς οργανισμούς για να διευκολύνουν το φεουδαρχικό τους όραμα για το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει τη σκόπιμη ανατροπή της ανθρώπινης προόδου, υπό το πρόσχημα της σωτηρίας του πλανήτη από μια «κλιματική έκτακτη κρίση…»

Ενώ στην πραγματικότητα οι «εταίροι» του WEF έχουν διαφορετικά κίνητρα για να ενταχθούν στη συμμαχία της άρχουσας τάξης, όλοι παρουσιάζουν σαν κίνητρο την φάρσα για το κλίμα.

Η περιγραφή της εκδήλωσης της συνέντευξης τύπου του WEF Metaverse έχει ως εξής:

«Αυτή η συνέντευξη Τύπου θα ανακοινώσει τα πρώτα και πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της Πρωτοβουλίας «Ορισμός και οικοδόμηση του Metaverse»: ενημερωτικά έγγραφα σχετικά με τη Διαλειτουργικότητα στο Metaverse θα παρουσιαστούν στους ενδιαφερόμενους. Αυτά τα ενημερωτικά έγγραφα, θα χρησιμεύσουν ως οι σημαντικότερες δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν αυτόν τον όγκο έρευνας, (120+ εταίροι εμπλέκονται σε αυτήν την πρωτοβουλία), από διαφορετικούς κλάδους».

Ο Φάκελος εξέτασε μια λίστα με τους εισηγμένους εταίρους της Πρωτοβουλίας Metaverse του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Περιλαμβάνουν εταιρικούς όπως η Meta (παλαιότερα γνωστή ως Facebook), η Microsoft, η Walmart και η Sony. Συγκεκριμένα, ο κατάλογος περιλαμβάνει μεγάλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τραπεζικές επιχειρήσεις, όπως η Mastercard, η Deutsche Bank, η JP Morgan και η Lloyds.

Τα πράγματα παίρνουν πραγματικά μια σκοτεινή τροπή όταν μεταβαίνουμε στο κράτος και στους εταίρους παγκόσμιας διακυβέρνησης στην πρωτοβουλία Metaverse του WEF.

Αυτοί οι εταίροι περιλαμβάνουν την Ιντερπόλ, το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για το Ανθρώπινο Γονιδίωμα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και πολλά επιπλέον υπουργεία πληροφοριών και επικοινωνίας χωρών.

Το WEF βλέπει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ως το πρότυπο έθνους για σωστή διακυβέρνηση. Το εθνικό καθεστώς επιτήρησης του ΚΚΚ, μέσω του «Μεγάλου Τείχους προστασίας» και άλλων στοιχείων, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το πρότυπο για τη διακυβέρνηση της Metaverse.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το WEF δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο « Γιατί πρέπει να ρυθμίσουμε την ψηφιακή ταυτότητα στο Metaverse », αποκαλύπτοντας ότι το Νταβός επιδιώκει την προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω με παρόμοια μέτρα όπως αυτά του ΚΚΚ.

Τον Μάιο, ο ιδρυτής του WEF Klaus Schwab αναφέρθηκε στο έργο του Metaverse του οργανισμού του. Ο Schwab αποκαλύπτει πολλά για τις προθέσεις του στο πλαίσιο του όρου, δηλώνοντας :

«Το μετασύμπαν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι, οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες και η κοινωνία γενικότερα σκέφτονται, εργάζονται, αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν με σκοπό τη συλλογική αντιμετώπιση θεμάτων μιας παγκόσμιας ατζέντας».




anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου