Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ: Γόνιμος διάλογος και προβληματισμός για το μέλλον της Λίμνης


ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ: Γόνιμος διάλογος και προβληματισμός για το μέλλον της Λίμνης  

Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου


Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το βράδυ της Τετάρτης η εκδήλωση «Παμβώτιδα: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον» που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, ο Αντιδήμαρχος ΟικονομικώνΘανάσης Μανταλόβας, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όπως ο Βασίλης Χήτος από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία", ο Λάζαρος Νάτσης από την παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή», ο Νίκος Ηλίας από την «Αριστερή Παρέμβαση» καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων, αλλά και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Άρης Μπαρτζώκας, υπογράμμισε πως όλοι οι Γιαννιώτες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν στο πρόβλημα της Παμβώτιδας. «Στόχος μας πρέπει να είναι σε ένα βάθος 10ετίας να φέρουμε τη λίμνη εκεί που ήταν παλιότερα» είπε, μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας υπογράμμισε πως «το ότι επιλέγουμε να είμαστε παρόντες στην εκδήλωση μιας άλλης δημοτικής παράταξης, είναι γιατί θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα μιας διαφορετικής αντίληψης, μιας κουλτούρας διαλόγου, γιατί κανείς μας δεν κατέχει το αλάθητο. Αυτό που έχουμε συνηθίσει ως αντίληψη είναι η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει φοβικά και με προκατάληψη πρωτοβουλίες παρατάξεων της αντιπολίτευσης και η αντιπολίτευσης να θεωρεί ότι ο ρόλος της περιορίζεται και εξαντλείται στην κριτική της απέναντι στη Δημοτική Αρχή».

«Καλύτερη αξιοποίηση»

«Παρών» και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Χήτος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθεί κατάλληλα και καλύτερα η Λίμνη, προς όφελος της ανάπτυξης της πόλης. «Οποιαδήποτε ημερίδα έχει αναφορές για θέματα που απασχολούν τον τόπο μας είναι υποχρέωση όλων να συμμετέχουν. Θεωρώ δεδομένο το ενδιαφέρον όλων για το πώς μπορεί να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λίμνη μας, ώστε να την επαναφέρουμε με οποιεσδήποτε συνθήκες και τρόπους στη θέση που της αξίζει. Είναι το μεγάλο διαμάντι της περιοχής μας και πρέπει επιτέλους να βγει στο φως για να δώσει μια πνοή ανάπτυξης στην περιοχή μας» είπε.

Τέλος, ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Κώστας Κυριαζής με δηλώσεις του στάθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης του προβληματισμού, για την ανάληψη δράσεων που θα φέρουν τη Λίμνη στα επίπεδα που ήταν πριν χρόνια, ενώ το μέλος της παράταξης Θοδωρής Αλεξίουαναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις που ετοιμάζονται.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Επικεφαλής της Παράταξης Άρης Μπαρτζώκας και στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι ομιλητές αναπτύσσοντας θέματα, μεταξύ άλλων, όπως: «Μεγαλώνοντας δίπλα στη λίμνη» (Θόδωρος Κολόκας, επιχειρηματίας), «Μπορούμε να ξανακάνουμε τη λίμνη μας καθαρή;» (Κώστας Σακκάς, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων), «Πάλι περιβάλλον, τώρα με την κρίση;» (John Halley, καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), «Μια ανθρώπινη αγκαλιά για την Παμβώτιδα» (Μαρία Μπουκουβάλα, ακτιβίστρια). Τέλος, το μέλος της Γραμματείας της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Νίκος Βούστρος, μίλησε με θέμα την αξιοποίηση της τεχνολογίας με σκοπό την προστασία της Λίμνης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημήτρης Πάνου, ιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου