Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΑΡΤΑ: Κόμβος στην πλ. Ζέρβα για να λυθεί μέρος του κυκλοφοριακού


ΑΡΤΑ: Κόμβος στην πλ. Ζέρβα για να λυθεί μέρος του κυκλοφοριακούΤο σχεδιασμό για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης. «Είναι η καλύτερη ενδεδειγμένη λύση και είναι τεχνικά ασφαλής», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σήμερα υπέγραψε τα έγγραφα που θα αποσταλούν στην Περιφέρεια Ηπείρου, αφού είναι αρμοδιότητά τους ο δρόμος αυτός, καθώς και στο Υπουργείο, ώστε να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του έργου.

Μιλώντας αναλυτικά για το θέμα, ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε ότι «πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει ένας κυκλικός κόμβος στην πλατεία Ζέρβα λόγω και του έργου που έγινε στο ΚΤΕΛ, ένα έργο που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο το 2010 και στην αρχή της θητείας μας είδαμε ότι ήταν σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να καταργεί την αριστερή στροφή εκείνων που έρχονται από Αθήνα προς Άρτα. Δεν ήταν δυνατό να γίνει αριστερή στροφή, έτσι όπως σχεδιάστηκε αυτός ο δρόμος, γι’ αυτό και θεωρώ ότι από τεχνικής πλευράς έχει αστοχία το συγκεκριμένο έργο» επεσήμανε ο κ. Τσιρογιάννης.

Και προσέθεσε «Κατά καιρούς είχαν γίνει προτάσεις για λύσεις στο πρόβλημα, τις οποίες εξετάσαμε σχολαστικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τελικά όμως καμία δεν ήταν εφαρμόσιμη. Παραθέσαμε όλα τα στοιχεία και στον κ. Χρυσοχοίδη κατά την επίσκεψή του στον Αμμότοπο, και είδαμε ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να βοηθήσει και να στηρίξει όποια απόφαση, που θα δίνει λύση στο πρόβλημα, λάβουμε εμείς για το θέμα. Η νυν δημοτική αρχή κατέληξε στην απόφαση να προτείνει για κατασκευή έναν κόμβο στην πλατεία Ζέρβα, ώστε να εξυπηρετήσουμε και την αριστερή στροφή των πολιτών που ζουν στην Βαλαώρα και στην περιοχή εκεί του ΚΤΕΛ αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό των φωτεινών σηματοδοτών, ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει την αναστροφή και σ’ αυτό το σημείο και να μην χρειάζεται να πάει μέχρι το στρατόπεδο Παπακώστα».
Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων υπογράμμισε ότι «είναι ένα έργο με χαμηλό σχετικά κόστος, δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις, αναβαθμίζει την περιοχή αλλά μας λύνει και το πρόβλημα στην περιοχή του ΚΤΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου