Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στο επίκεντρο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Στο επίκεντρο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου, στα Τίρανα της Αλβανίας, το Συνέδριο «International Adriatic Convention» στο πλαίσιο του έργου «Alter Energy - Energy Sustainability for Adriatic Small Communities» το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η διασύνδεση ενδιάμεσων φορέων όπως επιμελητήρια, ενώσεις και σύλλογοι με τους αντίστοιχους φορείς των άλλων εταίρων - χωρών της περιοχής της Αδριατικής θάλασσας που συμμετέχουν στο έργο με απώτερο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι ενδιάμεσων φορέων από την περιοχή της Ηπείρου και συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του Παραρτήματος Ηπείρου, ο κ. Νικόλαος Αναγνώστου, εκπρόσωπος και γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, οι κκ. Κωνσταντίνος Φώτιος και Απόστολος Ζήκος, εκπρόσωποι της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών. Από την περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχαν η κ. Ντίνα Μπακόλα Υπεύθυνη υλοποίησης του έργου και ο κ. Πάρης Βούρδας Μηχανικός-Ηλεκτρολόγος, μέλος της ομάδας έργου.
Οι εκπρόσωποι των φορέων πραγματοποίησαν παράλληλα διμερείς συναντήσεις με αντίστοιχους ενδιάμεσους φορείς από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο έργο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία διεθνοποίησής τους. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ενδιάμεσων φορέων της Ηπείρου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά το εν ισχύ νομοθετικό πλαίσιο στον τομέα των ΑΠΕ-ΕΞΕ αλλά και τις δυνατότητες και τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα αυτό.
Οι συζητήσεις κρίθηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές καθώς προετοιμάζουν το έδαφος για μελλοντική συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες των άλλων χώρων ενώ αυτές οι σχέσεις θα ενισχυθούν και μέσα από επικείμενες συναντήσεις στο πλαίσιο του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου