Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Κ. Τασούλας: «Η αρχαιολογία δε βασίζεται σε υποψίες»


Κ. Τασούλας: «Η αρχαιολογία δε βασίζεται σε υποψίες»

Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

«Η αρχαιολογία βασίζεται σε ευρήματα, δε βασίζεται σε υποψίες. Σε υποψίες βασίζεται η Αστυνομία». Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας απάντησε στο σε ποιον μπορεί να ανήκει

ο τάφος στον τύμβο της Καστάς, ενώ κατηγορηματικά απέρριψε το ότι γίνεται διαρροή συγκεκριμένων μόνο πληροφοριών. «Δεν υπάρχει κάτι που κρύβουμε και δε θα ήταν δυνατόν να το κρατήσουμε κρυφό», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Βήμα στον Πολίτη» και στη Βίλιαν Στασινού.
Ο κ. Τασούλας τόνισε πως στόχος είναι να γίνει ο τύμβος όσο το δυνατόν νωρίτερα επισκέψιμος, χαρακτηρίζοντας το ταφικό μνημείο εντυπωσιακό και προσθέτοντας πως οι φωτογραφίες το αδικούν.
Εν αναμονή ανακοινώσεων και για τις ανασκαφές των Ιωαννίνων
Εξάλλου, ο Υπουργός Πολιτισμού έκανε γνωστό πως ήδη ξεκίνησαν οι ανασκαφές σε Κοπάνη, Κόνιτσα και Πράμαντα, λέγοντας μάλιστα πως θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις.
Τέλος, ανέφερε πως έχουν ετοιμαστεί πολλές μελέτες για συντήρηση μνημείων, βυζαντινών κυρίως, της περιοχής, ώστε να ενταχθούν προτάσεις προς χρηματοδότηση. «Είμαστε πανέτοιμοι|, δήλωσε ο κ. Τασούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου