Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνεργασία Δήμου Αρταίων με ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας


Συνεργασία Δήμου Αρταίων με ΟΚΑΝΑ ΠρέβεζαςΣύσκεψη με τον ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αρταίων, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αρταίων σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κώστα Πατήλα. Ο Υπεύθυνος της Μονάδας Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα, Μιχάλης Σπυρέλης, ενημέρωσε το Δήμαρχο Αρταίων και τον κ. Πατήλα για τον τρόπο λειτουργίας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υλοποιούμενες δράσεις θεραπείας στη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.
Ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του ΟΚΑΝΑ μιας και περίπου 30 Αρτινοί δέχονται θεραπεία στη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «επιτελείτε σημαντικό έργο και εμείς θα σταθούμε αρωγοί σε όποια βοήθεια μας ζητήσετε προκειμένου να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στο έργο σας όσον το δυνατόν καλύτερα.Ο Δήμος Αρταίων θα σταθεί αρωγός σε ό,τι μας ζητήσετε ώστε να διευκολύνουμε την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΟΚΑΝΑ».

Οι μετακινήσεις
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από το Δήμαρχο Αρταίων στο θέμα των μετακινήσεων των ασθενών από την περιοχή του Δ. Αρταίων προς τη Μονάδα στην Πρέβεζα, αφού όπως τόνισε ο Υπεύθυνος της Μονάδας Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα, Μιχάλης Σπυρέλης, «το τελευταίο διάστημα που η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει όλους, πολλοί ασθενείς δεν έχουν τα χρήματα για την μετακίνησή τους στη Μονάδα στην Πρέβεζα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τη θεραπεία και να αποτελούν πλέον άμεσο κίνδυνο όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για την κοινωνία». Σειρά προτάσεων τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων από τον κ. Τσιρογιάννη σε συνεργασία με τον κ. Πατήλα ώστε ο Δήμος Αρταίων να μπορέσει να προσφέρει λύση στο πρόβλημα αυτό. Και το θέμα της απασχόλησης συζητήθηκε, ώστε να μπορούν οι συγκεκριμένοι πολίτες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους να νιώσουν ότι αποτελούν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Οι συγκεκριμένες προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σπυρέλη και θα ακολουθήσουν περαιτέρω συναντήσεις και με άλλους φορείς ώστε να υλοποιηθεί η εφαρμογή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου