Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Με διεκδικήσεις στην Αθήνα η ΠΕΔ Ηπείρου


Με διεκδικήσεις στην Αθήνα η ΠΕΔ Ηπείρου
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Με πρόταση για ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ήπειρο θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Γιάννης Λώλος, ενόψει της συνεδρίασης των προέδρων όλων των ΠΕΔ της χώρας με την διοίκηση της ΚΕΔΕ.
Η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου, ενόψει της συζήτησης για τα οικονομικά των δήμων, όπως αυτά θα απεικονίζονται και στον προϋπολογισμό. Την ανάγκη να δοθούν περισσότερα χρήματα για την αυτοδιοίκηση κόντρα στον διαφαινόμενο κίνδυνο νέων περικοπών των θεσμοθετημένων πόρων, σημείωσε ο κ. Λώλος.
Και η σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μόνο των 11 μελών της πλειοψηφίας, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του οργάνου, όχι όμως και στη λήψη των αποφάσεων που σύμφωνα με τον κ. Λώλο είναι έγκυρες από τη στιγμή που η συγκρότηση του προεδρείου έγινε βάση της κείμενης νομοθεσίας. Ωστόσο, δεν έκρυψε την ενόχληση και τον προβληματισμό του για τη στάση των άλλων δύο παρατάξεων.
«Όφειλαν να είναι εδώ και εάν έχουν οποιαδήποτε διαφωνία με την κατανομή των εδρών ας προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Δεν τους αφαιρεί κανείς το δικαίωμα. Οφείλουμε όλοι η ΠΕΔ να συνεδριάζει και να προχωρήσει μπροστά», σημείωσε.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λώλος αναφέρει: "Δυστυχώς και σήμερα, σε μία σημαντική και κρίσιμη συνεδρίαση, ορισμένοι επέλεξαν και πάλι να απουσιάζουν. Με τον τρόπο αυτό, έδειξαν ουσιαστικά την πλήρη αδιαφορία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος, οι Δήμοι, οι κάτοικοι της περιοχής.
Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι για μας οι εκλογές τελείωσαν την ημέρα διεξαγωγής τους. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα παρόντες στα θεσμικά όργανα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ηπείρου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ως δημοκρατική παράταξη ευθύνης, θα συνεχίσουμε να περιμένουμε, στα θεσμικά όργανα της ΠΕΔ Ηπείρου, να προσέλθουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας για να βρούμε λύσεις και να διεκδικήσουμε ενωμένοι, μακριά από τις παλαιοκομματικές τακτικές και τις σκοτεινές διαβουλεύσεις με στόχο τις καρέκλες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου