Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τα νέα εκπ/κά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη


Τα νέα εκπ/κά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη 



Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, για την παρουσίαση των νέων του εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
9.15: Καλωσόρισμα-Παρουσίαση Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης
9.45: Συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς
10.00: Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος της Βουλής και το πρόγραμμα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση» (παρουσίαση Α. Καζάκος, προϊστάμενος τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής)
11.00: Συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς
11.15: Διάλειμμα
11.30: «Εργαστήρι Δημοκρατίας»: Παρουσίαση σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων
12.15 Συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς
12.30 «1974: Η αποκατάσταση της δημοκρατίας»: Παρουσίαση σε μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων (Τ. Σίδερη, υπεύθυνη σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής)
13.30: Συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς

Τι είναι
Ενδεικτικά να αναφερθεί πως το πρόγραμμα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση»
• απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα μαθήματα της Πολιτικής Αγωγής και της Ιστορίας, της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, της Οικιακής Οικονομίας και της Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής, αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται για τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των μαθητών του
• προσφέρει πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό, σε ψηφιακή μορφή, για την υποστήριξη της διδασκαλίας σε θέματα δημοκρατικών αρχών και αξιών, πολιτικής αγωγής, κοινοβουλευτικής και πολιτικής ιστορίας
• βοηθά τους εκπαιδευτικούς να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους, κάνοντάς την πιο αποτελεσματική και ευχάριστη
• προτείνει εκπαιδευτικό υλικό που πολύ εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη.
Το εκπαιδευτικό υλικό που προτείνεται συνδέεται με ενότητες που διδάσκονται στο πλαίσιο πολλών σχολικών μαθημάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αυτούσιο, επιλεκτικά ή συνδυαστικά, ως αφόρμηση ή ως επέκταση της προβλεπόμενης σχολικής διδασκαλίας.
Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του Ιδρύματος Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία (foundation.parliament.gr/central.aspx?sId).

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, ενημερώθηκαν, με σχετικό έγγραφο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας, με 26 συμμετοχές εκπαιδευτικών των δύο βαθμίδων από όλη την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου