Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τις αρμοδιότητες της Υγειονομικής Περιφέρειας διεκδικεί η Περιφέρεια Ηπείρου


Τις αρμοδιότητες της Υγειονομικής Περιφέρειας διεκδικεί η Περιφέρεια Ηπείρου


Η διαμόρφωση ψηφίσματος και η κατάθεσή του στους αρμόδιους φορείς για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Υγειονομικών Περιφερειών στις Αιρετές Περιφέρειες, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου.
Η απόφαση ελήφθη μετά από εκτενή συζήτηση για το ζήτημα της ταύτισης των Υγειονομικών Περιφερειών με τις Διοικητικές Αιρετές Περιφέρειες, και με γνώμονα την τήρηση της νομοθεσίας και την καλύτερη λειτουργία των Υγειονομικών Υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης υπογράμμισε την υποχρέωση του κράτους να τηρήσει τους νόμους που το ίδιο έχει θεσπίσει, καθώς η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων προβλέπεται στο άρθρο 186, άρθρο Ζ του "Καλλικράτη".
Την εισήγηση για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Βασιλική Μπούμπα, ενώ διευκρινιστικά παρενέβη ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Γιάννης Νικόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τις ιατροκοινωνικές και προνοιακές δομές της Ηπείρου, που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τέλος, στην έναρξη της συνεδρίασης στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ήπειρος Ανατροπής» Κωνσταντίνος Μπασιούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου