Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

"Δηλητήριο οι επαναλαμβανόμενες εκλογές" εκτιμά η Αντ.Λυμπεράκη


"Δηλητήριο οι επαναλαμβανόμενες εκλογές" εκτιμά η Αντ.Λυμπεράκη
Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου


Την άποψη ότι εάν η χώρα πέσει σε πολιτική δίνη, οι αλλεπάλληλες εκλογές θα είναι …δηλητήριο εξέφρασε το μέλος του «Ποταμιού» και καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντιγόνη Λυμπεράκη. Από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε, καθώς αύριο θα δώσει το «παρών» σε πολιτική εκδήλωση (12 μ. Φρόντζου Πολιτεία), η κ. Λυμπεράκη, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση του vimanews.gr και της ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, υπογράμμισε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. «Δεν πρέπει να πάμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογές» είπε και σημείωσε πως «η χώρα μοιάζει να είναι στο χείλος του γκρεμού, ενώ πάλι ακούγονται όροι όπως το grexit».

Χρόνος συνεννόησης…
Επεσήμανε δε πως ακόμη και τώρα υπάρχει ο χρόνος συνεννόησης, ενώ ξεκαθάρισε πως το «Ποτάμι, σκεπτόμενο με την κοινή λογική, θα υποστηρίξει το πρώτο κόμμα σε περίπτωση που χρειαστεί από ενδεχόμενες εκλογές. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συνεννόηση και συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Αν έχουμε μεγάλη δύναμη…»
Απαντώντας στα όσα έχει αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για ενδεχόμενη συνεργασία με το «Ποτάμι» (την οποία έχει αποκλείσει), επεσήμανε πως «αν το Ποτάμι έχει μεγάλη δύναμη θα αναγκαστούν να συνεργαστούν κ να συνεννοηθούν. Μερικές φορές ακούει κανείς το ΣΥΡΙΖΑ να μιλαει και είναι σαν να ακούει το ΠΑΣΟΚ του 1980!
Τέλος, σημείωσε πως η διάσπαση του κεντροαριστερού χώρου έχει γίνει πλέον φάρσα, από τραγωδία που ήταν. Πρέπει όμως να αφήσουμε στην άκρη τα ξεχωριστά οικόπεδα και να συνεννοηθούμε».


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου