Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σειρά εκδηλώσεων κι ένα φεστιβάλ φωτός για πιο γιορτινή ατμόσφαιρα στα Γιάννενα


Σειρά εκδηλώσεων κι ένα φεστιβάλ φωτός για πιο γιορτινή ατμόσφαιρα στα Γιάννενα


• Το πρώτο light festival στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με δεκάδες εκδηλώσεις στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα θα λάβει χώρα αυτές τις γιορτές στα Γιάννενα, υπό τον συντονισμό του Δήμου και με τα λαμπιόνια που θ’ αρχίσουν να ανάβουν σταδιακά από αυτό το Σαββατοκύριακο.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, τονίζοντας πως «στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κυρίως στο τουριστικό τμήμα της πόλης αλλά κι εν γένει σε όλο το Δήμο, που θα απολαύσουν οι κάτοικοι της περιοχής και θα ικανοποιήσει τους επισκέπτες, καθώς ήδη παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις την περίοδο των γιορτών».

Οι εκδηλώσεις
Η επιδίωξη είναι να γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα μια μεγάλη γιορτή για όλη την πόλη και όλο το Δήμο, όπως είπε ο κ. Γκόλας. Έτσι αρχής γεννωμένης από το Σαββατοκύριακο και με κορύφωση όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές προγραμματίστηκαν δεκάδες εκδηλώσεις, υπό τον συντονισμό του Δήμου.
«Το πιο σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά γίνεται μια μεγάλη συνεργασία όλων. Με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τη Μητρόπολη, συλλόγους, σωματεία, φορείς, σχολεία και ιδιώτες. Όλοι συμμετέχουν και οι διάφορες δράσεις εντάσσονται στο γενικό προγραμματισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Το Ioannina Light Festival
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων θα διοργανωθεί στα Γιάννενα ένα φεστιβάλ φωτός – Luminus Festival, όπως ονομάστηκε, το οποίο αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης. Από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου θα δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη γιορτή που θα γεμίσει φως την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Στο Luminous Festival αναφέρθηκε η Ειρήνη Παπανικολάου, project manager, λέγοντας πως «είναι ένας νέος θεσμός που θα προσκαλέσει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να δημιουργήσουν στην καρδιά της πόλης έργα που θα αναδείξουν τα μνημεία, τις περιοχές φυσικού κάλλους καθώς και το εμπορικό κέντρο». Οι δράσεις τους θα περιλαμβάνουν Video mappings τα οποία θα προβάλλονται σε προσόψεις κτιρίων, Projections, Light installations (εγκαταστάσεις φωτός) σε υπαίθριους χώρους και Illuminations (φωταγωγήσεις) μνημείων για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής τους αξίας.
Παράλληλα, από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ένα διαφορετικό λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο θα κοσμεί την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου