Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Μόνο το 20% των παραγωγών έλαβε την εξισωτική στα Γιάννενα


Μόνο το 20% των παραγωγών έλαβε την εξισωτική στα Γιάννενα
Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Μόνο το 20% των παραγωγών στα Γιάννενα πληρώθηκε την εξισωτική αποζημίωση για το 2014, με τα προβλήματα και τις αντιδράσεις να είναι έντονες, καθώς χιλιάδες παραγωγοί είχαν υπολογίσει μέρος των επόμενων επενδύσεών τους στα χρήματα που ανέμεναν από την εξισωτική.

Με σημερινές του δηλώσεις, τόσο ο Πρόεδρος της Γεωργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων (πρ. ΕΑΣΙ) Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, όσο και ο Σταύρος Τασούλας, αρμόδιος για το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, υπογράμμισαν πως αλλιώς κατέγραψαν τις επιλέξιμες εκτάσεις (σε συνεργασία με τους Δήμους) και με άλλο τρόπο τελικά ενήργησε το Υπουργείο.

«Για το 2014 μας είπαν, οτι κάναμε πολύ καλή δουλειά ώστε η κατανομή σε επιλέξιμες εκτάσεις που είχε το υπουργείο να είναι τέτοια που να δικαιούνται αποζημίωσης όλοι οι παραγωγοί. Το Υπουργείο όμως αποφάσισε οτι θα κάνει μια κατανομή για όλη τη χώρα, ξεχωριστή από τα στοιχεία που στείλαμε εμείς» είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΓΑΣΙ και κάλεσε τους αρμόδιους να δουν το θέμα πολύ πιο σοβαρά.

Από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας επεσήμανε πως από την εξισωτική υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος των παραγωγών που δεν έχει πληρωθεί, ενώ επεσήμανε πως είναι ξεκάθαρο το εύρος της μείωσης των βοσκοτόπων.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου