Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Στη "φάκα" ο βασικός ύποπτος στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας


Στη "φάκα" ο βασικός ύποπτος στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες ο βασικός ύποπτος για τις μεγάλες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας που απασχόλησαν το Νομό Ιωαννίνων τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος για έναν 43χρονο Τρικαλινό ξενοδόχο, ο οποίος συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση στα ορεινά του Δήμου Πύλης Τρικάλων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalanews.gr, αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων, έχοντας ένταλμα έρευνας, προχώρησαν στην νομότυπη έρευνα εξοχικής οικίας του 43χρονου λίγα μέτρα πιο μακριά από το ξενοδοχείο του. Οι αστυνομικοί, εντόπισαν κρυμμένη μια παλαιά θρησκευτική εικόνα και 5-6 αρχαιολογικά ευρήματα.
Ο 43χρονος οδηγήθηκε στα Κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ενώ τα ευρήματα κατασχέθηκαν και άρχισε από το προσωπικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Τρικάλων, η έρευνα για να προσδιορισθεί η χρονολογία των ευρημάτων και η αξία τους.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την αξία της θρησκευτικής εικόνας, που πιθανότατα να είναι αυτή που κλάπηκε από εκκλησία στην Καλουτά, να αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο 43χρονος με την κατηγορία της Αρχαιοκαπηλίας, αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου