Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

«Έκλεισε» μια ακόμη δίοδος διακίνησης κοκαΐνης στην πόλη!


«Έκλεισε» μια ακόμη δίοδος διακίνησης κοκαΐνης στην πόλη!


• Ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάφερε και εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, καταγράφοντας έτσι μια ακόμη επιτυχία στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
Επικεφαλής του φέρεται 36χρονος Έλληνας, ο οποίος «τροφοδοτούσε» χρήστες κυρίως με κοκαϊνη, αλλά και με άλλες- ανάλογα με τη ζήτηση- ναρκωτικές ουσίες.
Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, είχαν από καιρό πληροφορίες για την ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου και μετά από συστηματικές έρευνες, δεν άργησαν να βρουν τα ίχνη του και να εντοπίσουν τον εγκέφαλο του.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι 36χρονου υπόπτου και οι εκτιμήσεις τους επιβεβαιώθηκαν: Όπως διαπιστώθηκε ο ύποπτος ήταν ένας οργανωμένος έμπορος, καθώς είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κρύπτη, αλλά και εργαστήριο συσκευασίας των ναρκωτικών τις οποίες προωθούσε στη συνέχεια στο… λιανεμπόριο.
Από τα χρήματα (συνολικά 32.665 ευρώ) τα οποία βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή, τόσο του 36χρονου, όσο και ενός 32χρονου που συνελήφθη επίσης κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του πρώτου, εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών στα Γιάννενα, με το εύρος των δραστηριοτήτων του να παραμένει ακόμη άγνωστο.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
Μία νάιλον συσκευασία με 170,5 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο φιξάκια με 2, 7 γραμμάρια κοκαϊνης, τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες με σκόνη άγνωστης σύνθεσης συνολικού βάρους 9,9 γραμμαρίων, τρεις συσκευασίες με 6 γραμμάρια χασίς, μια ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης, 2.715 ευρώ που προέρχονταν από το εμπόριο ναρκωτικών, πολλές νάϊλον συσκευασίες για κατανομή και αποθήκευσης της κοκαϊνης σε φιξάκια καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Πάνω στον 32χρονο, συνεργάτη του 36χρονου, μετά από σωματική έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 0,8 γραμμαρίων και 29.950 ευρώ!
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τυχόν συνεργούς και κυρίως αυτούς οι οποίοι προμήθευαν με ναρκωτικά τον 36χρονο.

Δύο ακόμη συλλήψεις
Εκτός όμως από τους δύο εμπόρους κοκαΐνης, οι Αστυνομικοί εντόπισαν και δύο ακόμη άτομα να κατέχουν ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα χασίς.
Στην πρώτη περίπτωση αστυνομικοί του Α. Τ. Κακαβιάς, συνέλαβαν 24χρονο Αλβανό ο οποίος κατείχε συσκευασία με 4 γραμμάρια χασίς.
Στην Άρτα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, σε έλεγχο που διενέργησαν στην Περιφερειακή οδό, συνέλαβαν 56χρονο ο οποίος είχε στην κατοχή του μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε 28, 5 γραμμάρια χασίς. Και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου