Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΤΚίνημα… αποχωρήσεων από την πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης παρατηρείται στη Νέα Δημοκρατία, σχεδόν σε όλη την Ήπειρο.


ΤΚίνημα… αποχωρήσεων από την πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης παρατηρείται στη Νέα Δημοκρατία, σχεδόν σε όλη την Ήπειρο.



Για παράδειγμα, ο απερχόμενος βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος: «Ήταν πολιτική επιλογή στην οποία είχα καταλήξει από καιρό και σκόπευα να την ανακοινώσω έγκαιρα. Όμως η προκήρυξη των εκλογών πρόωρα, με αναγκάζει να επισπεύσω αυτήν την ανακοίνωση έχοντας αγωνιστεί σαν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επί εικοσαετία για την προάσπιση των συμφερόντων του νομού μας, έδωσα πολλές μικρές και μεγάλες μάχες, πέτυχα νίκες, γεύτηκα ήττες, έχοντας πάντα δίπλα μου εσάς τους συμπολίτες μου» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στα Γιάννενα, η «έξοδος» της Άννας Ασημακοπούλου προς την Αθήνα,αλλά και η τελική άρνηση του Στέφανου Φούσα να είναι υποψήφιος, δημιουργούν δύο ζητήματα: πρώτον, ότι υπάρχει το θέμα της γυναικείας εκπροσώπησης στο ψηφοδέλτιο (πιο πιθανή η περιφερειακή σύμβουλος Νατάσα Τύρου-Ούζα) και δεύτερον, ότι ευνοείται σαφώς η υποψηφιότητα του απερχόμενου υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

Χωρίς οικογένεια… Φούσα

Ο κ. Φούσας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος μέσω του… αδερφού του, παλιού βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Φούσα. Ο κ. Φούσας αναφέρει ότι έγινε και σε αυτόν πρόταση για υποψηφιότητα, αλλά επικαλείται «επείγουσες οικογενειακές και επιστημονικές υποχρεώσεις» κατά την τρέχουσα περίοδο. Ο κ. Φούσας δηλώνει πάντως ότι τόσο ο ίδιος, ο αδερφός του, όσο και «οι πολιτικοί τους φίλοι» θα είναι «δυναμικά παρόντες στη μάχη» και θα βοηθήσουν την παράταξη. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το μοναδικό πραγματικά καλό «κρυφό χαρτί» της ΝΔ στα Γιάννενα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ο οποίος καλείται τώρα να στηρίξει το κόμμα με τον εκλογικό του μηχανισμό που τον έχει φέρει πρώτο σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές και να διεκδικήσει για πρώτη φορά μια βουλευτική έδρα. Γενικώς, το κόμμα καταφεύγει στα στελέχη του που έχουν διακριθεί στην αυτοδιοίκηση και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, για να καλύψει την απόσταση που το χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την περιφερειακή αρχή να παίζει σημαίνοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.

Μάχη μεταξύ γνωστών

Υπό αυτές τις συνθήκες, η μάχη αναμένεται να γίνει μεταξύ του κ. Τασούλα και του Σταύρου Καλογιάννη, οποίος έχει ξεκινήσει και αυτός, εδώ και καιρό, τις προεκλογικές περιοδείες του. Ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο τους Χουλιαράδες, τοΠετροβούνι, την Βαπτιστή, το Μιχαλίτσι και τον Κέδρο. Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη, οι ψηφοφόροι του δήλωσαν ότι «δεν έπρεπε να οδηγηθεί η χώρα σε νέα πρόωρη εκλογική αναμέτρηση» και αυτός με τη σειρά του, τους διαβεβαίωσε ότι είναι εξασφαλισμένα τα 500.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

http://www.agon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου