Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δωρεάν ρεύμα στην Παντάνασσα του Δήμου Αρταίων


Δωρεάν ρεύμα στην Παντάνασσα του Δήμου Αρταίων


Δωρεάν ρεύμα δικαιούνται οι οικιακοί καταναλωτές στην περιοχή Παντάνασσα του Δήμου Αρταίων, εφόσον το ρεύμα που καταναλώνουν ανά τετράμηνο φτάνει έως τις 3.000 κιλοβατώρες. Έχει ήδη υπογραφεί η σχετική Κοινή Απόφαση (ΚΥΑ) με αριθμό ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.23840/14 (ΦΕΚ 3497 Β/29-12-2014), η οποία προβλέπει για τα νοικοκυριά στις περιοχές των οποίων λειτουργούν σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά, πλην φωτοβολταϊκών) ότι θα επιδοτηθούν έως και 100% του ρεύματος που καταναλώνουν.

Σύμφωνα με την Απόφαση, οι κάτοχοι Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ και λοιποί πάροχοι) πιστώνουν, μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται μετά τη σχετική διαδικασία εκκαθάρισης, στους δικαιούχους το ποσό με τη ένδειξη "Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας".

Για το Δήμο Αρταίων η συγκεκριμένη Απόφαση αφορά την Τοπική Κοινότητα Παντανάσσης της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου. Συγκεκριμένα, για τους οικιακούς καταναλωτές της περιοχής αυτής, η ΚΥΑ προβλέπει επιδότηση 100% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες, 50% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις από 2.000 έως 3.000 κιλοβατώρες και καθόλου επιδότηση για μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου