Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Φόροι, φόροι, φόροι... 

Επιπλέον φόρο στη βενζίνη, πέραν του 24% στον ΦΠΑ, και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Kατανάλωσης, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, εξετάζουν τώρα στο υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΪ) ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι...
η πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί και εξετάζεται, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.

Πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος τους εφάπαξ, και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση, πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε, το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, ενώ είναι πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες.

«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» τόνισε ακόμη ο Τρύφων.
«Όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το πόσο των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης» δήλωσε πάντως για το αφορολόγητο. «Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του» παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε» παραδέχθηκε ο κ. Αλεξιάδης.«Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες» σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας. «Ποια άλλη πολιτική δύναμη έκανε συμφωνία και πήγε μετά σε εκλογές;» διερωτήθηκε.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι πρέπει να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν τις δηλώσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος διευκρίνισε ότι από ένα όριο και πάνω θα υπάρχουν ηλικιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί.

«Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά να κατηγορηθούμε ότι πάμε να δημιουργήσουμε υπουργεία offshore όταν κάνουμε ελέγχους και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τη διαφθορά; Αυτό είναι πολιτικό ανέκδοτο» σχολίασε εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση για δημοσίευμα εφημερίδας.

«Στη λίστα Λαγκάρντ κάναμε τρία χρόνια να βρούμε ένα όνομα, και στη λίστα Μπόργιανς κάναμε τρεις εβδομάδες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ ανακοίνωσε ότι θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα καπνικά προϊόντα, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την απόκρυψη κεφαλαίων. ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου