Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μεγάλες οι δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στη Θεσπρωτία, που μένουν αναξιοποίητες...Μεγάλες είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στη Θεσπρωτία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ποδηλατικός τουρισμός σπάει την εποχικότητα, είναι φθηνότερος από άλλα είδη τουρισμού, ενώ επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα και τη φύση...
Η ποδηλασία μπορεί να γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής εμπειρίας και ο επισκέπτης ενθαρρύνεται να περνά περισσότερο χρόνο για να γνωρίσει την κουζίνα, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της περιοχής που ταξιδεύει με ποδήλατο.


Αυτή η μορφή τουρισμού, παρέχει μια πλουσιότερη εμπειρία για τους τουρίστες και μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ενώ άτυπες ομάδες δραστηριοποιούνται ανεξάρτητα στην περιοχή με το ποδήλατο, δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί πράκτορες ποδηλάτου, που να το πρωοθούν ως τουριστικό προϊόν.


Δεν είναι πολλοί αυτοί, που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στη Θεσπρωτία με όχημα το ποδήλατό τους, ωστόσο ξένοι τουρίστες ένδιαφέρονται για πληροφορίες όσον αφορά σε ποδηλατικές διαδρομές στο νομό.


Οι ξένοι ποδηλάτες απορούν συχνά γιατί δεν δίνεται βάρος σε αυτό το είδος τουρισμού που δεν απαιτεί, ούτε σύνθετες ή ακριβές υποδομές, ούτε απειλεί με καταστροφή τη φύση και τα χωριά, και επιπλέον μπορεί να έχει έσοδα όλο το χρόνο μιας και οι ποδηλατικοί προορισμοί προσφέρονται για όλες τις εποχές.


Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι τουρίστες με ποδήλατο ξοδεύουν κατά μέσο όρο 353 ευρώ ανά ταξίδι, κατά μέσο όρο 53 ευρώ ημερησίως, από αυτά 21 ευρώ για διαμονή, 16 ευρώ για διατροφή, 8 ευρώ για ψώνια και 8 ευρώ για μετακινήσεις και δραστηριότητες.


katoci.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου