Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝΤου Πέτρου Χασάπη

Πάντα υποστήριζα ότι, αν θέλουμε να πατάξουμε πλήρως τη φοροδιαφυγή και να υπάρξει χαμηλή και απόλυτα δίκαιη φορολόγηση, θα έπρεπε να καταργηθεί η φυσική κυκλοφορία του χρήματος (έστω και πιλοτικά για 1-2 έτη) και όλες οι συναλλαγές, από το πρώτο ευρώ να γίνονται ψηφιακά.

Για να γίνει όμως αυτό, υποτίθεται ότι θα πρέπεινα φορολογείται το πραγματικό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των εξόδων, να πέσουν στο ελάχιστο οι φορολογικοί συντελεστές, να καταργηθούν τα τεκμήρια, οι προκαταβολές φόρου, οι φορολογικές δηλώσεις, οι καταβολές ΦΠΑ, η συγκέντρωση αποδείξεων και παντός είδους τέλη.


Τι κάνει όμως τώρα το "πονηρό" καθεστώς; Επιβάλει ψηφιακές συναλλαγές μόνο πάνω από 500 ευρώ για ιδιώτες και πάνω από 50 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων.

Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί δεν επιβάλουν ψηφιακές συναλλαγές από το πρώτο ευρώ για όλους;

Πιθανολογώ ότι αυτό γίνεται γιατί θέλουν και τη φοροδιαφυγή να μειώσουν και το χρήμα που κυκλοφορεί ελεύθερο να μαζέψουν, απογυμνώνοντας πλήρως τους Έλληνες από μετρητά, αλλά κυρίως για να έχουν δικαιολογία να διατηρούν πολύ ΥΨΗΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ στα χαμηλά οικονομικά στρώματα και να συνεχίσουν να επιβάλλουν τα παντελώς άδικα ΤΕΚΜΗΡΙΑ και τα παντός είδους ΧΑΡΑΤΣΙΑ, τα οποία με την απόλυτη ψηφιοποίηση των συναλλαγών θα έπρεπε να αποσυρθούν αμέσως.

Πάνε δηλαδή να μας ξεκάνουν εντελώς μέσω των ψηφιακών συναλλαγών, με πρόσχημα την φοροδιαφυγή.

Κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε, δυστυχώς….
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου