Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Για τις επιπτώσεις της απόφασης για τα ολοήμερα μιλά το Εργατικό ΚέντροΓια τις επιπτώσεις της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για τα ολοήμερα σχολεία διαμαρτύρεται το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Σχετικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Με τη νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας, καταργείται επί της ουσίας η πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών σχολείων, αφού τίθεται ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δυο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας»!
Πρόκειται, για μία συνειδητή πολιτική επιλογή συνεχούς υποβάθμισης του δικαιώματος στη μόρφωση, που οδηγεί τις λαϊκές οικογένειες σε απόγνωση. Έρχεται να προστεθεί στη νομοθετική ρύθμιση που προωθειται για την κατάργηση και συγχώνευση πολλών νηπιαγωγείων καθώς και στις τροπολογίες με τις οποίες καταργούνται τα τμήματα ένταξης.
Αυτές οι αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις γιγαντώνουν τα προβλήματα στις οικογένεις με παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και στις οικογένειες που οι γονείς είτε είναι άνεργοι, είτε δουλεύουν σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας όπως συμβαίνει παρα πολύ συχνά στην πόλη μας.
Σήμερα που η ανεργία κυριολεκτικά θερίζει, που μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων οι καταγεγραμένοι με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ άνεργοι στα Γιάννενα είναι πάνω από 17.000, που η μαύρη εργασία και η απληρωσία είναι γάγγραινα για δεκάδες χιλιάδες νέα ζευγάρια σε όλο το Νομό, το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση, προκαλούν, μία ακόμα φορά, ζητώντας πιστοποιητικά εργασίας προκειμένου τα παιδιά να γραφτούν στα εναπομείναντα πια ολοήμερα τμήματα, αφού προηγουμένως έχει καταργήσει και την Πρωινή Ζώνη 7-8.
Άραγε, πόσοι γονείς μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο στις 8 το πρωί και να τα παίρνουν στη 1:15 μετά το μεσημέρι; Πόσοι ακόμα θα αναγκαστούν να χάσουν και αυτή την «ελαστική» εργασία τους, για να ικανοποιηθούν οι «εξορθολογιστικές» δεσμεύσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης;
Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ πλήττει όμως και τα χιλιάδες νήπια που μένουν εκτός προσχολικής αγωγής. Από βασική ανάγκη, έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια για όσους γονείς μπορούν να την «αγοράσουν», πληρώνοντας τα τροφεία που επιβάλλονται σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης των Ιωαννίνων.
Το ολοήμερο σχολείο, η προσχολική αγωγή και η ειδική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαιότητα και πρέπει να καλύπτει εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές αλλά και κοινωνικές ανάγκες.
Είναι υποχρέωση μας, ως Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση για όλους. Ζητάμε:
•Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η υπουργική απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
•Να γίνουν άμεσα μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων.
•Να αποσυρθεί η τροπολογία που καταργεί τα τμήματα ένταξης και το άρθρο που κλείνει νηπιαγωγεία."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου