Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Στο προσκήνιο ο Επιχειρησιακός ΣχεδιασμόςΤο όραμα, οι κατευθυντήριες πολιτικές επιλογές και οι προτεραιότητες για το Δήμο Αρταίων αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην Επιτροπή Διαβούλευσης της πρώτης φάσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Αρταίων για την περίοδο 2014-2020.Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε έτσι ώστε να τεθούν υπ’ όψιν φορέων και πολιτών της Άρτας τα σημαντικότερα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής και να διατυπωθούν απόψεις και νέες προτάσεις.

Τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής επεσήμανε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στην εισαγωγική του τοποθέτηση. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες και τους φορείς, να δούμε τις προτεραιότητές τους και να όλοι μαζί να χαράξουμε την πορεία του Δήμου στη νέα περίοδο 2014-2020».

Το «παρών» έδωσαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Χάρης Παπάζογλου και Δημήτρης Νταλάκας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Πανέτας, Μιχάλης Κοτσαρίνης και Λίτσα Κιτσαντά.

Την παρουσίαση της πρώτης φάσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει η πρώτη φάση. «Θέλουμε να δούμε ποιος είναι ο Δήμος, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας και οι άξονες στους οποίους θα κινηθούμε, ώστε να περάσουμε στην δεύτερη φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου δυο μήνες και περιλαμβάνει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των έργων και αξόνων μας, καθώς και τον οικονομικό προγραμματισμό τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η πρώτη φάση του Επιχειρησιακού του Δήμου είναι αναρτημένη προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr, ενώ τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε σε κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, είναι να «κάνουμε όλους τους πολίτες κοινωνούς των βασικότερων ζητημάτων που απασχολούν την Άρτα. Παράλληλα, τους ζητήσαμε να μας φέρουν προτάσεις για βελτιώσεις ή για έργα και παρεμβάσεις. Όλα αυτά αξιολογούνται και θα συμπεριληφθούν στην επόμενη φάση του Επιχειρησιακού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου