Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Έντονες αντιδράσεις για τις offshore
Κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρύφων Αλεξιάδης αντέδρασαν σε δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος”, σύμφωνα με το οποίο στο πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε περιλαμβάνεται ρύθμιση που επιτρέπει σε υπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς να κατέχουν offshore εταιρείες. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η εν λόγω τροποποίηση του νόμου 2003 ισχύει ακόμα και για χώρες που χαρακτηρίζονται ως φορολογικοί παράδεισοι.

ΝΔ: Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί

"Ντροπή, η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί", επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία"."Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουνoffshore", σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να έχουν καιoffshore

"Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν και offshore" ,τόνισε ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη σκανδαλώδη διάταξη."Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους. Τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν 'όχι'. Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά", καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ποτάμι: Αθωώνονται βουλευτές με offshore

"Με μία παράγραφο στις 7.500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν offshore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε 'συνεργάσιμους' φορολογικούς παραδείσους".

Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτήν τη διάταξη", σχολιάζει από την πλευρά του Το Ποτάμι.

Τ. Αλεξιάδης: Καμία σχέση με την πραγματικότητα

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρύφων Αλεξιάδης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου ερωτηθείς για το δημοσίευμα σημείωσε πως "αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα”."Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά να κατηγορηθούμε ότι πάμε να δημιουργήσουμε υπουργεία offshore όταν κάνουμε ελέγχους και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τη διαφθορά; Αυτό είναι πολιτικό ανέκδοτο", σχολίασε.

"Αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το μαύρο χρήμα και τις offshore”, συμπληρώνοντας πως για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα προχωρήσουν άμεσα τα τρία νομοσχέδια περί καπνικών προϊόντων, εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων και πλαστικού χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου